Μπορεί σύμφωνα με επίμονα δημοσιεύματα, οι Γερμανοί να αδημονούν να έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές, ωστόσο προς το παρόν πηγαίνουν στη Μαγιόρκα. Καθώς το αγαπημένο νησί των Γερμανών έχει βελτιώσει θεαματικά τις επιδόσεις του στον περιορισμό του κορωνοϊού, οι Γερμανικές αρχές το έβγαλαν από τον κατάλογο με τις επικίνδυνες περιοχές της Ευρώπης. Έτσι τις προηγούμενες μέρες, δεκάδες πτήσεις αναχώρησαν από τη Γερμανία για το νησί των Βαλεαρίδων. Οι περισσότεροι Γερμανοί πηγαίνουν στα εξοχικά τους και να περάσουν εκεί το καθολικό Πάσχα. Θυμίζουμε πως χιλιάδες Γερμανοί έχουν κάποιο είδους ιδιοκτησίας στη Μαγιόρκα.
Η Μαγιόρκα, τους δέχεται μόνο με PCR τεστ αλλά χωρίς καραντίνα. Από την άλλη όταν επιστρέψουν στη Γερμανία, θα πρέπει να έχουν μαζί τους νέο PCR τεστ που θα κάνουν στην Μαγιόρκα, αλλά δεν θα έχουν την υποχρέωση να μείνουν σε 7ημερη καραντίνα στο σπίτι τους.
Αυτό έχει εξοργίσει μέρος της κοινής γνώμης της Γερμανίας, καθώς και αρκετούς πολιτικούς οι οποίοι βρήκαν ευκαιρία να τα χώσουν στην κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν λένε να μην μπορεί κάποιος στη Γερμανία, λόγω απαγορεύσεων, να μετακινηθεί 15 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του και από την άλλη να επιτρέπεται να πάει 1500 χιλιόμετρα μακριά στη Μαγιόρκα. Ζητούν την απαγόρευση αυτών των ταξιδιών και χαλάρωση των μετακινήσεων εντός της Γερμανίας.
Κάθε χώρα έχει τα δικά της κορωνοπροβλήματα…
Φωτογραφία από Pixabay

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments