Το τζάμπα πέθανε στη Βενετία καθώς οσονούπω όποιος την επισκέπτεται θα πληρώνει είσοδο πέντε ευρώ. Αυτό αφορά στους ημερήσιους επισκέπτες καθώς αυτοί που μένουν σε ξενοδοχεία της πόλης των Δόγηδων, ήδη πληρώνουν μέσω του επιπλέον φόρου στη διαμονή.
Αυτόματα μηχανήματα έχουν ήδη φτάσει στην πόλη και θα τοποθετηθούν στα σημεία εσόδου στο ιστορικό κέντρο. Το εισιτήριο θα πρέπει να προαγοράζεται.
Στόχος των τοπικών αρχών είναι να αποθαρρύνουν τους ημερήσιους επισκέπτες, καθώς σε περιόδους αιχμής στους δρόμους της πόλης περπατούν μέχρι και 100 χιλιάδες άτομα. Η πολυκοσμία δημιουργεί δυσφορία σε όλους και ακόμη περισσότερο στους μόνιμους κατοίκους της Βενετίας.
Σε δεύτερο χρόνο η Βενετία θα καθιερώσει όριο επισκεπτών καθώς χίλιοι καλοί δεν χωράνε… Δηλαδή θα μπαίνουν στο ιστορικό κέντρο τόσοι όσοι.
Ήδη έχουν τοποθετηθεί 500 κάμερες προηγμένης τεχνολογίας, οι οποίες μπορούν να αναγνωρίσουν σε πραγματικό χρόνο όχι μόνο πόσοι βρίσκονται στου δρόμους της Βενετίας, αλλά και πόσοι από αυτούς είναι τουρίστες ή μόνιμοι κάτοικοι ή εργαζόμενοι στην πόλη. Κοντολογίς οι κάμερες μπορούν να εξακριβώσουν σε πραγματικό χρόνο την ταυτότητα όσων κινούνται στους δρόμους της πόλης.
Είναι απολύτως βέβαιο ότι και άλλες πόλεις του κόσμου που «πάσχουν» από υπερτουρισμό θα εφαρμόσουν ανάλογες πρακτικές, όχι τόσο για να ελέγξουν τις τουριστικές ροές αλλά για να εισπράξουν επιπλέον έσοδα. Άλλωστε ποιος πιστεύει πως τα πέντε ευρώ θα αποτελέσουν εμπόδιο σε κάποιον να επισκεφτεί την Βενετία; Όλο και περισσότερο η έξαρση του τουρισμού έκανε τον τουρίστα να θεωρείται κάτι σαν αγελάδα για άρμεγμα…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments