Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει ή εκτελεί φαραωνικά έργα προκειμένου να μπει στον τουριστικό χάρτη, από τον οποίο απουσίαζε παντελώς καθώς μέχρι πριν μερικά χρόνια απαγόρευε την είσοδο στους ξένους τουρίστες, πλην αυτών που πήγαιναν για προσκύνημα στη Μέκκα.
Ωστόσο καθώς το πετρέλαιο θα τελειώσει, ψάχνει να βρει νέους τρόπους που θα φέρουν έσοδα στη χώρα. Μάλιστα είναι πρόθυμη σ΄ αυτά τα νέα θέρετρα που δημιουργεί, να κάνει τα στραβά μάτια σε ότι αφορά στην κατανάλωση αλκοόλ αλλά και την εμφάνιση των γυναικών ιδιαίτερα στην παραλία.
Ένα από αυτά θα δημιουργηθεί στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας. Όταν ολοκληρωθεί θα περιλαμβάνει 50 ξενοδοχεία και 1300 βίλες. Θα είναι έτοιμο μέχρι το 2030, δηλαδή σε δέκα χρόνια και θα κοστίσει τέσσερα δις δολάρια .
Το αξιοσημείωτο σ΄αυτό το έργο είναι πως παρά τις τεράστιες διατάσεις του, θα τροφοδοτείτε αποκλειστικά και μόνο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δηλαδή αιολική και ηλιακή ενέργεια. Για το λόγο αυτό θα δημιουργηθεί αποθηκευτικός χώρος ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή κάτι σαν μια τεράστια μπαταρία, 1.000MWh.
Έτσι οι Σαουδάραβες, που το πετρέλαιο τους ρυπαίνει όλο τον πλανήτη, για τις δικές τους ανάγκες θα χρησιμοποιήσουν καθαρή ανανεώσιμη ενέργεια…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments