Η ACI EUROPE (Airports Council International Europe), δηλαδή ο συλλογικός φορέας των Ευρωπαϊκών αεροδρομίων, ανακοίνωσε τα καλύτερα αεροδρόμια για φέτος, κάτι που κάνει για 17η χρονιά.
Στην επιλογή των καλύτερων αεροδρομίων για φέτος, δόθηκε μεταξύ άλλων ιδιαίτερη έμφαση στους τρόπους με τους οποίους τα αεροδρόμια αντιμετώπισαν την κρίση της πανδημίας.
Για την βράβευση τους τα αεροδρόμια χωρίζονται σε πέντε ομάδες ανάλογα με την επιβατική τους κίνηση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «ΚΑΤΩ ΑΠΟ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΙΒΑΤΕΣ»…
Το φετινό βραβείο στην συγκεκριμένη κατηγορία απονεμήθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Avram Iancu στο Κλουζ της Ρουμανίας, για για την εστίασή της στη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του COVID-19, καθώς επίσης για την ταχεία ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης. Ένα ισχυρό πρόγραμμα κινήτρων είχε ως αποτέλεσμα το αεροδρόμιο του Κλουζ να υπερηφανεύεται πλέον ότι έχει περισσότερα δρομολόγια από ό,τι πριν από την πανδημία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «5-10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΙΒΑΤΕΣ»…
Ο νικητής ήταν το αεροδρόμιο Falcone Borsellino στο Παλέρμο. Το αεροδρόμιο εξασφάλισε το Βραβείο για τον περιβαλλοντικό του προσανατολισμό, την βιωσιμότητα και αειφορία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «10-25 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΙΒΑΤΕΣ»…
Το φετινό βραβείο στην κατηγορία «10-25 εκατομμύρια επιβάτες» απονεμήθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Vnukovo της Μόσχας. Το αεροδρόμιο ξεχώρισε για μια σειρά από πρωτοβουλίες και καινοτομίες, ιδιαίτερα για τις συνεχείς επενδύσεις του σε ψηφιακές και ανέπαφες τεχνολογίες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «25-40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΙΒΑΤΕΣ»…
Ο νικητής ήταν το αεροδρόμιο Αθηνών (φώτο). Το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ελλάδα κέρδισε τους κριτές με την εφαρμογή ενός σχεδίου ανάκαμψης που εστιάζει στη βελτίωση της εμπειρίας των επιβατών και της επίτευξης των περιβαλλοντικών του στόχων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΙΒΑΤΕΣ»…
Το φετινό βραβείο στην κατηγορία «πάνω από 40 εκατομμύρια επιβάτες» απονεμήθηκε στο Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ως αναγνώριση της ηγετικής του θέσης μεταξύ των αεροπορικών κόμβων της Ευρωπαϊκής ηπείρου.

ΒΡΑΒΕΙΟ ECO-INNOVATION …
Το φετινό Βραβείο Οικολογικής Καινοτομίας απονεμήθηκε στο αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο που διαχειρίζεται η Swedavia, η πρώτη εταιρεία αεροδρομίου στον κόσμο που έχει επιτύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ…
Φέτος, το πιο προσβάσιμο αεροδρόμιο της Ευρώπης ανακηρύχθηκε αυτό της Κωνσταντινούπολης. Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν με τις καινοτόμες λύσεις προσβασιμότητας που τέθηκαν σε εφαρμογή από το αεροδρόμιο.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ…
Νικητής είναι η Aeroporti di Roma SpA., ο φορέας εκμετάλλευσης των αεροδρομίων Fiumicino και Ciampino της Ρώμης.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments