Κείμενο – φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Γαϊτανάκη

Αναμφίβολα το φθινόπωρο είναι η εποχή που η φύση μεταμορφώνεται.
Σύμφωνα με ένα παιδικό παραμύθι, το φθινόπωρο οι νεράιδες πετώντας από δέντρο σε δέντρο μέσα στη νύχτα, βάφουν τα φύλλα των δέντρων με όλες τις αποχρώσεις του κίτρινου, του πορτοκαλί και του κόκκινου. Αφού τελειώσουν με το βάψιμο των φύλλων, κάθονται και θαυμάζουν το έργο τους. Μάλιστα κάνουν συμφωνία με το Βοριά, να περιμένει λίγο πριν φυσήξει και παρασύρει τα πολύχρωμα φύλλα.
Αυτό το παιδικό παραμύθι μου ήρθε στο μυαλό, περπατώντας τη χωμάτινη διαδρομή για το Καταφύγιο Χορτιάτη (Σ.Ε.Ο. Χορτιάτη). Το μοναδικό καταφύγιο του ορεινού όγκου που δεσπόζει στο κέντρο της Π.Ε. Θεσσαλονίκης και προσφέρει άφθονες επιλογές για δραστηριότητες βουνού, όπως η πεζοπορία στο δάσος, μια ανάσα από την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Μη χάνεις χρόνο λοιπόν και απόλαυσέ μία φθινοπωρινή βόλτα στο δάσος, για να θαυμάσεις το υπέροχο σκηνικό χρωμάτων. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε ο Βοριάς θα φυσήξει.
Σημ. Αυτή την εποχή, το Καταφύγιο Χορτιάτη, σερβίρει την πιο ζεστή, την πιο νόστιμη, γλυκιά καστανόσουπα που έχεις γευτεί ποτέ.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments