Κείμενο – φωτογραφίες: Εβελίνα Παπαδοπούλου

Ως ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, η Σκόπελος αποτελεί ένα από τα «διαμάντια» των Σποράδων. Το νησί απέκτησε επιπλέον διεθνή αναγνωσιμότητα έπειτα από τα γυρίσματα της πασίγνωστης χολιγουντιανής ταινίας «Mamma Mia», με πρωταγωνίστριες τις Μέριλ Στριπ και Αμάντα Σάιφρεντ. Μπορεί η ταινία να γυρίστηκε πριν πάνω από δέκα χρόνια, οι Σκοπελίτες όμως δεν έπαψαν στιγμή που να μην «άρπαξαν» την ευκαιρία αξιοποιώντας τουριστικά κάθε πιθαμή του νησιού που πάτησε το πόδι της η Μέριλ.
Ένα από τα πιο σπουδαία «Mamma Mia» αξιοθέατα της Σκοπέλου είναι και το εκκλησάκι του Άη Γιάννη στο Καστρί, όπου έγιναν τα εξωτερικά γυρίσματα της αξιοσημείωτης σκηνής του γάμου (για τους πιο «ψαγμένους», η στιγμή του The Winner Takes It All).
Όντας ένα από τα ομορφότερα spot του νησιού, το εκκλησάκι είναι χτισμένο στην κορυφή ενός βράχου 100 μέτρων. Ο επισκέπτης καλείται να ανέβει πάνω από 100 σκαλοπάτια προκειμένου να φτάσει στη κορυφή. Μπορεί τόσο το ανέβασμα όσο και το κατέβασμα να’ναι για τολμηρούς, η θέα όμως του Αιγαίου Πελάγους και ο εξαιρετικά περιποιημένος και καθαρός χώρος της κορυφής αποζημιώνει μέχρι και τον πιο «γκρινιάρη» της παρέας. Εκεί, κανείς συναντά τόσο backpackers και εξερευνητές όσο και νέα ζευγαράκια που προσπαθούν να πετύχουν τη σωστή λήψη για το Instagram.
Η επίσκεψη στον Άγιο Γιάννη συνίσταται κατά τις απογευματινές ώρες και κοντά στη δύση του ηλίου. Απαιτείται αθλητικό παπούτσι και συνοδεία φωτογραφικής μηχανής ή καλού κινητού γιατί κακά τα ψέματα ποιος τα λογαριάζει τα σκαλιά για μια τέτοια θέα ;

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments