Η κυβέρνηση φαίνεται πως παίρνει στα σοβαρά την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τη μόνη ελπίδα για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, την αύξηση των τουριστικών εσόδων και την αναχαίτηση του καταστροφικού και παρωχημένου «ήλιος και θάλασσα» από το οποίο είναι εξαρτημένη η χώρα μας.
Μιλώντας χθες σε εκδήλωση για τον περιπατητικό τουρισμό που έγινε στο πάρκο Αριστοτέλη στην Ανατολική Χαλκιδική, η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία είναι αρμόδια για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού και την τουριστική εκπαίδευση, προανήγγειλε πως στο προσεχές διάστημα θα δοθούν από το Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Περιβάλλοντος πάνω από 300 εκατομμύρια για ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και εκπαίδευση στελεχών στον τομέα αυτό.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Έχουμε μπροστά μας τα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως είναι το ταμείο ανάκαμψης. Πολλά χρήματα θα δοθούν από το Υπουργείο Τουρισμού στον περιπατητικό τουρισμό για τη χάραξη, τη συντήρηση και την σήμανση των περιπατητικών μονοπατιών. Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα δοθούν πάνω από 80 εκατομμύρια στο κομμάτι των μονοπατιών ενώ από το Υπουργείο Τουρισμού θα δοθούν πάνω από 300 εκατομμύρια , τα 260 στο κομμάτι για τις ειδικές μορφές τουρισμού και τα 46 για την επιμόρφωση του ανθρωπίνου δυναμικού. Γιατί όλα αυτά που συζητάμε αν δεν επιμορφώσουμε και δεν εξειδικεύσουμε το ανθρώπινο δυναμικό για να μπορεί να εισέλθει στη λογική της νέας προσέγγισης στη φιλοξενία και τον τουρισμό, θα είναι κενά ουσίας. Από τον επόμενο Φεβρουάριο, είκοσι χιλιάδες άνεργοι και εργαζόμενοι θα επιμορφωθούν σε τριμηνιαία επιδοτούμενα προγράμματα στις ειδικές μορφές τουρισμού, τις οποίες έτσι και αλλιώς εισάγουμε στα προγράμματα σπουδών στις σχολές ξεναγών και τα ΙΕΚ μας».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments