Παρ’ όλο που η χώρα μας έχει ανοίξει τα σύνορα της στους Ρώσους τουρίστες, ακόμη και σ΄αυτούς που είναι εμβολιασμένοι με μη εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση εμβόλια, εν τούτοις αυτοί δεν μπορούν να έρθουν. Και αυτό γιατί η Ρωσία δεν δίνει άδεια για επαρκή αριθμό πτήσεων μεταξύ των δυο χωρών. Το ίδιο κάνει και με άλλες χώρες.
Σήμερα η αρμόδιες αρχές της Ρωσίας ανακοίνωσαν αύξηση πτήσεων σε κάποιους προορισμούς μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ωστόσο είναι μια αύξηση με το σταγονόμετρο. Οι τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Μόσχας και Αθήνας γίνονται έξι από 10 Ιουνίου, ενώ η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7, από σήμερα πετά μια φορά τη βδομάδα προς Ηράκλειο και κάθε Παρασκευή προς Ρόδο. Η ίδια εταιρεία πετά κάθε Τετάρτη προς Θεσσαλονίκη. Στο μεταξύ τα εισιτήρια στις συγκεκριμένες πτήσεις έχουν γίνει πανάκριβα.
Όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ΑΤΟΡ) « είναι φυσικά θετικό το γεγονός της αύξησης των πτήσεων, ωστόσο δεν μπορεί να καλυφθεί η ζήτηση. Χωρίς πτήσεις προς την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Ρόδο και τη Θεσσαλονίκη, εκ των πραγμάτων η Ελλάδα θα μείνει κλειστή για τον μαζικό τουρισμό από τη Ρωσία».
Για αυτό που συμβαίνει η Ρωσία επικαλείται την επιδημιολογική κατάσταση. Ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως η Ρωσία εργαλειοποιεί τον τουρισμό για τα δικά της γεωπολιτικά ενδιαφέροντα.
Για τα τουριστικά γραφεία που ασχολούνται με την προσέλκυση Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, τα πράγματα γίνονται πλέον πολύ δύσκολα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments