Με χαμηλές τιμές ακόμη και κάτω του κόστους προσπαθούν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης να προσελκύσουν τους πρώτους επισκέπτες, μετά το τέλος του lockdown και της άρσης απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.
Μια έρευνα στις πλατφόρμες κρατήσεων είναι αποκαλυπτική. Δείχνει πως μόνο τα γνωστά πεντάστερα ξενοδοχεία του κέντρου πουλάνε πάνω από 100 ευρώ την βραδιά το δίκλινο και συγκεκριμένα από 100 και 130 ευρώ. Τα πεντάστερα που βρίσκονται εκτός κέντρου πουλάνε τη διανυκτέρευση από 80 ευρώ δηλαδή τιμές ενός τετράστερου, ενώ υπάρχουν πεντάστερα που πουλάνε ακόμη πιο κάτω.
Τα τετράστερα ξενοδοχεία του κέντρου πουλάνε από 70 έως 80 ευρώ ενώ αυτά που βρίσκονται εκτός κέντρου πέφτουν στα 60 ευρώ κατά μέσο όρο.
Στις μικρότερης κατηγορίες οι τιμές είναι σχεδόν τζάμπα καθώς ένα καλό τριάστερο μπορείς να το βρεις ακόμη και με 30 ευρώ.
Οι τιμές στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης ήταν πάντα σε χαμηλά επίπεδα ακόμη και πριν την πανδημία. Μια έρευνα που παρουσίαζε κάθε χρόνο η Ένωση Ξενοδόχων έδειχνε πως η Θεσσαλονίκη είχε τις χαμηλότερες τιμές ξενοδοχείων αναμεσά σε 10 Ευρωπαϊκές πόλεις με παρόμοια χαρακτηριστικά.
Ωστόσο τα τελευταία χρόνια με την αύξηση των επισκεπτών και την θεαματική βελτίωση των ξενοδοχειακών υποδομών, οι τιμές σταδιακά αυξήθηκαν, παραμένοντας ωστόσο πολύ χαμηλότερα των ξενοδοχείων της Αθήνας.
Τώρα έπεσαν ακόμη περισσότερο θυμίζοντας παλαιότερες δεκαετίες και κανείς δεν ξέρει πότε θα επανέλθουν.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments