Στο Βελιγράδι βρίσκεται από χθες ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στην προσπάθεια του να συμφωνήσει όρους και προϋποθέσεις για το ασφαλές άνοιγμα της σερβικής αγοράς, μιας ακόμη σημαντικής αγοράς για τον τουρισμό της χώρας μας.
Ο κ. Θεοχάρης συναντήθηκε σήμερα με την ομόλογο του Τατιάνα Μάτιτς και ανάμεσα στις δυο πλευρές συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:
Οι Σέρβοι τουρίστες θα γίνονται δεκτοί στη χώρα μας χωρίς καραντίνα εφόσον συντρέχουν ΜΙΑ από τις ΤΡΕΙΣ παρακάτω προϋποθέσεις:
είναι εμβολιασμένοι με οποιαδήποτε εμβόλιο ακόμη και εκείνα που δεν έχουν την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) όπως το ρωσικό και το κινεζικό. Παιδιά έως 10 ετών μπαίνουν χωρίς εμβόλιο, έως 18 ετών μόνο με αρνητικό PCR τεστ.
έχουν μαζί τους αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να γίνουν αποδεκτά και τα τεστ αντισωμάτων
έχουν βεβαίωση που θα πιστοποιεί ότι ο ταξιδιώτης έχει νοσήσει από την Covid-19.
Οι Σέρβοι τουρίστες θα μπορούν να εισέρχονται οδικός στην Ελλάδα από δύο συνοριακές διαβάσεις στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία και τρεις διαβάσεις στα σύνορα με τη Βουλγαρία.
Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε μετά τη συνάντηση, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξει τα σύνορα για τους Σέρβους ίσως και πριν από το Πάσχα με δεδομένο ότι στη Σερβία εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς το πρόγραμμα εμβολιασμού. Ανέφερε ότι αυτό θα γίνει πιλοτικά. Όλα αυτά, όπως αναφέρθηκε, θα επικυρωθούν όταν θα ολοκληρωθούν οι τεχνικές διαδικασίες για τη σωστή εφαρμογή τους και θα υπογραφεί σχετικό μνημόνιο.
Στη συνέντευξη Τύπου η Σερβίδα υπουργός τουρισμού επισήμανε ότι η Σερβία θα διευκολύνει τα ταξίδια στο εξωτερικό και σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί παρέχοντας τη δυνατότητα δωρεάν μοριακού τεστ.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments