Από σήμερα Τετάρτη 15 Ιουλίου αλλάζουν κάποια δεδομένα σε ότι αφορά στην είσοδο ξένων τουριστών (και άλλων επισκεπτών) στη χώρα μας.

1.Από τον μοναδικό ανοιχτό μεθοριακό σταθμό, αυτόν του Προμαχώνα, η είσοδος από σήμερα το πρωί, επιτρέπεται μόνο σ΄αυτούς που έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ κορωνοϊού, το οποίο έκαναν στην πατρίδα τους μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη τους. Αυτό αναμένεται να περιορίσει δραματικά την είσοδο τουριστών που φτάνουν οδικώς, κάτι που επηρεάζει αρνητικά τα καταλύματα της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο.

2. Από σήμερα Τετάρτη, επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα μας τουριστών από τη Βρετανία, μια χώρα με πολύ βαρύ ιστορικό σε ότι αφορά στην υγειονομική κρίση. Ήδη τα πρώτα αεροπλάνα έφτασαν στην Ζάκυνθο που έχει σήμερα την τιμητική της. Μέχρι το βράδυ αναμένεται να φτάσουν στο νησί περίπου 1200 Βρετανοί τουρίστες. Οι πρώτοι έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα
Τρεις πτήσεις από τη Βρετανία θα φτάσουν σήμερα στο Ηράκλειο και τέσσερις στη Ρόδο. Αύριο θα αφιχθούν και στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι πρώτες πτήσεις από τη Βρετανία.
Στους Βρετανούς θα γίνονται τεστ δειγματοληπτικά. Οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας αγωνιούν για το πόσα θα είναι τα εισαγόμενα κρούσματα, καθώς αν θα είναι πολλά οφείλουν να λάβουν μέτρα, όπως έγινε και με τον Προμαχώνα, εκτός και αν ισχύσουν δυο μέτρα και σταθμά.

3. Αύριο Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανακοινώσει την ανανεωμένη λίστα ασφαλών τρίτων χωρών στις οποίες ανοίγει τα σύνορα της. Αναμένεται να βγουν εκτός λίστας η Σερβία και το Μαυροβούνιο λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στις χώρες αυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός θα παραμείνουν και οι ΗΠΑ. Θυμίζουμε πως η λίστα δεν είναι δεσμευτική για τα κράτη μέλη καθώς το καθένα ανοίγει τα σύνορα του όπου θέλει.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments