Κείμενο: Βάσω Τζιτζικάκη

Ένα από τα πιο παράξενα μουσεία στον κόσμο και αναμφίβολα το μοναδικό στο είδος του βρίσκεται στην Atladena της Καλιφόρνια. Η ιστορία του ξεκινάει ουσιαστικά από το 1993 όταν η Candace Frazee και ο Steve Lubanski ερωτεύτηκαν και εκείνος αποφάσισε να της κάνει δώρο ένα λούτρινο λαγουδάκι. Εκείνη ενθουσιάστηκε και του ανταπέδωσε ένα ακόμα λαγουδάκι.
Αυτή φαίνεται να είναι και η αρχή αυτής της «εμμονής» τους με τα λαγουδάκια, αφού κάθε μέρα έκτοτε ανταλλάσσουν λαγουδάκια ως ένδειξη της αγάπης τους. Το 1998, αποφάσισαν να ανοίξουν ένα μουσείο για να στεγάσουν τα περισσότερα από τα τότε 8.000 λούτρινα λαγουδάκια τους. Αρχικά, ως μουσείο λειτούργησε το ίδιο τους το σπίτι όμως περίπου 10 χρόνια αργότερα, το 2017 νοίκιασαν ένα κτίριο διότι η συλλογή τους ξεπερνούσε τα 35.000 λούτρινα λαγουδάκια οπότε πλέον ο χώρος του σπιτιού τους δεν ήταν αρκετός για να τα στεγάσει.
Το μουσείο βέβαια, «φιλοξενεί» και κάποιους βαλσαμωμένους αληθινούς λαγούς που δόθηκαν στο μουσείο ως δωρεά! Το ζευγάρι επίσης κατέχει και βραβείο Guinness για την μεγαλύτερη συλλογή λαγών στον κόσμο. Πλέον, η συλλογή έχει εμπλουτιστεί και με διάφορα παζλ και πίνακες σχετικού περιεχομένου.
Το μουσείο περιλαμβάνει αρκετές θεματικές αίθουσες. Η πιο περίεργη από αυτές είναι η αίθουσα με λαγουδάκια που έχουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά προσώπου. Φυσικά, στην είσοδο του μουσείου σε περίοπτη θέση, καλωσορίζουν τον επισκέπτη τα δύο πρώτα λαγουδάκια τα οποία ήταν μόνο η αρχή. Οι ίδιοι ονομάζουν τον μουσείο τους «το πιο ελπιδοφόρο μέρος στον κόσμο» αν και μπορούν πολλοί να θεωρήσουν τρομακτική την αίσθηση των χιλιάδων λαγών να «κοιτούν» απειλητικά τον επισκέπτη. Πάντως, τόσα που είναι τα λαγουδάκια στο μουσείο, μάλλον αυτά κρύβουν τα αυγά σε όλο τον κόσμο κάθε Πάσχα που υπάρχει το περίφημο έθιμο του Egg Hunt που είναι ιδιαίτερα διάσημο στην Αμερική.

 

Info…
Αυτήν την περίοδο με την πανδημία το μουσείο παραμένει κλειστό και ζητά την οικονομική ενίσχυση ζωόφιλων και μη για να παραμείνει ανοιχτό και μετά την λήξη της πανδημίας.. φαίνεται πως η αγάπη για τα λούτρινα λαγουδάκια έχει και αυτή το κόστος της.
Η τιμή στο μουσείο είναι 12 δολάρια για τους ενήλικες, 10 για τους άνω των 65, 8$ για τις ηλικίες 5-12 ενώ για τους πιο μικρούς είναι δωρεάν.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments