Πάνω από 60 επαγγελματικοί φορείς του τουρισμού στην Ευρώπη, που αποτελούν την άτυπη συμμαχία με την επωνυμία «European Tourism Manifesto», καλούν τις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταρτίσουν εγκαίρως σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού και των ταξιδιών για το καλοκαίρι.
Το «European Tourism Manifesto» που είναι η φωνή του τουριστικού και ταξιδιωτικού κλάδου στην Ευρώπη, έκανε σήμερα μια σειρά από προτάσεις προς τα κράτη μέλη της ΕΕ, σχετικά με τον τρόπο επανέναρξης των ταξιδιών και του τουρισμού στην Ευρώπη. Στο επίκεντρο των προτάσεων βρίσκεται η ανάπτυξη ενός οδικού χάρτη για την αποκατάσταση των ταξιδιών μόλις οι χώρες ανοίξουν τα σύνορα τους.
Οι προτάσεις του «European Tourism Manifesto» κοινοποιήθηκαν στις κυβερνήσεις της ΕΕ πριν από δύο κρίσιμες συζητήσεις. Μια τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών σήμερα και αύριο 25-26 Φεβρουαρίου και μια έκτακτη συνάντηση των Υπουργών Τουρισμού την 1η Μαρτίου.
«Στόχος μας είναι να επιστρέψει η Ευρώπη στη θέση της ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στον κόσμο και ιδιαίτερα ασφαλής. Καθώς τα προγράμματα εμβολιασμού της ΕΕ προχωρούν και προστατεύουν τους πιο ευάλωτους πολίτες, πρέπει να προετοιμαστούμε από κοινού για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Δεν υπάρχει χρόνος να χάσετε, οι προετοιμασίες για μια κοινή προσέγγιση πρέπει να ξεκινήσουν τώρα, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κοινού έως το καλοκαίρι. Οι προτάσεις μας περιγράφουν λεπτομερώς έναν κοινό δρόμο για την αποκατάσταση των ταξιδιών, του τουρισμού και της ελεύθερης κυκλοφορίας, των Ευρωπαίων πολιτών. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους ηγέτες της ΕΕ για να υλοποιήσουμε αυτό το σχέδιο το συντομότερο δυνατό », δηλώνουν οι εκπρόσωποι του «European Tourism Manifesto»

Περιληπτικά οι προτάσεις περιλαμβάνουν:

-Δημιουργία μιας ειδικής ομάδας της ΕΕ για την αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ανθρώπων.
-Συντονισμός των ταξιδιωτικών περιορισμών.
-Πιστοποιητικά ηλεκτρονικής υγείας: Απαιτείται επειγόντως ο συντονισμός των εθνικών πρωτοβουλιών από την ΕΕ για την αποφυγή 27 διαφορετικών πιστοποιητικών.
-Ο εμβολιασμός ή τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικά για ταξίδια (όταν ο εμβολιασμός είναι ευρύτερα διαθέσιμος), αλλά οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες ή εκείνοι με αποδεδειγμένη ανοσία πρέπει να εξαιρούνται από απαγορεύσεις εισόδου, τεστ και περιορισμούς καραντίνας
-Συντονισμένη επανέναρξη των τουριστικών δραστηριοτήτων: Μόλις το επιτρέψει η κατάσταση, είναι ζωτικής σημασίας η επανεκκίνηση των τουριστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων παράλληλα με την αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών της ΕΕ.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments