Γράφει ο Akis Dimarco

Mια νέα εταιρεία κάνει την εμφάνισή της φέτος το καλοκαίρι στην Θεσσαλονίκη, η Luxair, ο εθνικός αερομεταφορέας του Λουξεμβούργου με τον οποίο η Θεσσαλονίκη θα συνδεθεί απευθείας. Η Luxair έρχεται πρώτη φορά στην Β. Ελλάδα, σε αντίθεση με την νησιωτική όπου εκτελεί εποχικά δρομολόγια εδώ και χρόνια σε Ηράκλειο, Κέρκυρα, Κω και Ρόδο.
Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν στις 6 Μαῒου και θα εκτελούνται κάθε Πέμπτη. Αν και το δρομολόγιο διεξάγεται στα πλαίσια πακέτων τουρισμού για την Χαλκιδική, εντούτοις μπορεί κανείς να κλείσει και μεμονωμένα εισιτήρια για να επισκεφθεί το πανέμορφο Λουξεμβούργο, όπως φυσικά και βορειοελλαδίτες που ζουν εκεί μπορούν να πετάξουν απευθείας για Θεσσαλονίκη.
Tο δρομολόγιο θα έχει τα εξής ωράρια:
-Μέχρι τέλος Ιουνίου και ξανά από Σεπτέμβριο: αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 11:15, άφιξη Λουξεμβούργο στις 12:50. Αναχώρηση από Λουξεμβούργο στις 07:00, άφιξη Θεσσαλονίκη 10:25.
-Ιούλιο και Αύγουστο: αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 20:50, άφιξη Λουξεμβούργο στις 22:25. Αναχώρηση από Λουξεμβούργο στις 16:35, άφιξη Θεσσαλονίκη 20:00.
Οι επιβάτες της Luxair μπορούν να κερδίζουν μίλια στο πρόγραμμα Miles&More της Lufthansa με την οποία συνεργάζεται η Luxair, ενώ όλοι ναύλοι της εταιρείας εμπεριέχουν στην τιμή μια χειραποσκευή 8 κιλών (+ ένα προσωπικό αντικείμενο), μία αποσκευή 23 κιλών και δωρεάν γεύματα και αναψυκτικά!
Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από Dash 8-400 και Β737-700, 737-800. Στην ιστοσελίδα της Luxair, www.luxair.lu , βρίσκει κανείς περισσότερες πληροφορίες
Είναι στο χέρι των φορέων τουρισμού της Β.Ελλάδας να εκμεταλλευτούν σωστά και στρατηγικά τη νέα αυτή σύνδεση, ώστε να φέρει αποτελέσματα και να ενδυναμώσει τους τουριστικούς δεσμούς των δύο περιοχών στο μέλλον, άρα και τις συχνότητες πτήσεων, όπως έγινε και με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας μας, και να μην την αφήσουν να χαθεί στην δίνη λαθών του παρελθόντος.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments