Λίγες μόνο εβδομάδες μετά την άρση της απαγόρευσης πτήσεων των Boeing 737MAX, ένα ακόμη μοντέλο της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας καθηλώνεται.
Μετά το Σαββατιάτικο συμβάν στο Ντένβερ του Κολοράντο, όπου κατά την απογείωση ενός Boeing 777 της United με 241 επιβάτες ο ένας εκ των δυο κινητήρων ανεφλέγη και κομμάτια του έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές, η κατασκευάστρια εταιρεία ζητά την καθήλωση των συγκεκριμένων αεροσκαφών που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο και «φορούν» κινητήρες Pratt&Whitney PW4000.
Η αμερικανική United Airlines, οι ιαπωνικές ANA και JAL, καθώς και η κορεατική Asiana Airlines, έχουν ήδη καθηλώσει στο έδαφος τα Boeing 777 που ανήκουν στον στόλο τους, ενώ η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ζήτησε την διεξαγωγή επιπλέον επιθεωρήσεων σε αυτού του τύπου τα αεροσκάφη.
«Όσο θα διαρκεί η έρευνα, συνιστούμε την διακοπή των πτήσεων των 69 αεροσκαφών Boeing 777 που βρίσκονται σε υπηρεσία και των 59 αεροσκαφών σε στοκ τα οποία είναι εξοπλισμένα με τους κινητήρες Pratt & Whitney 4000-112», αναφέρει η χθεσινή ανακοίνωση της Boeing.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments