Οι κινητοποιήσεις της Τετάρτης θα γίνουν λένε οι λεωφορειούχοι.

Αν και το αίτημα των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων είναι η πλήρης απαλλαγή για φέτος από τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς εδώ και δέκα μήνες η συντριπτική πλειοψηφία τους στόλου είναι καθηλωμένη λόγω πανδημίας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα τη μείωση των τελών κυκλοφορίας για το 2021 κατά το ήμισυ.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό δεν ικανοποιεί τους ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων και μεθαύριο Τετάρτη θα προχωρήσουν στις προαναγγελθείσες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.
Όπως μας δήλωσε ο Μιχάλης Πεζίκογλου, ηγετική μορφή στο χώρο των τουριστικών λεωφορείων, «στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχον 17 σωματεία και 4 ομοσπονδίες σε όλη την Ελλάδα. Ζητάμε μηδενισμό των τελών για φέτος καθώς πέρσι τα προπληρώσαμε αν και τα λεωφορεία έμειναν ακινητοποιημένα».

Αναλυτικά με τη σημερινή απόφαση τα τέλη κυκλοφορίας διαμορφώνονται ως εξής:
α) για την Α’ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.
β) για τη Β’ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.
Επίσης, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments