Καθώς οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν αγώνα για να κερδίσουν και πάλι την εμπιστοσύνη του κόσμου, βάζουν στο κάδρο και τα εμβόλια. Ήδη η Singapore Airlines ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε τις πρώτες πτήσεις με πλήρωμα που είχε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού. Δεν είναι όμως η μοναδική εταιρεία που έχει εμβολιάσει μέρος ή όλο το ιπτάμενο προσωπικό της. Το ίδιο έκαναν η Etihad και η Ισραηλινή El Al, οι οποίες ανακοίνωσαν πως έχουν εμβολιάσει το σύνολο των αεροσυνοδών και των πιλότων τους. Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η Emirates.
Στην άλλη πλευρά του ατλαντικού, η American Airlines, η Delta και η Southwest έχουν ενθαρρύνει όλους τους υπαλλήλους τους να κάνουν τις λήψεις του εμβολίου, αλλά δεν το καθιστούν υποχρεωτικό από τώρα καθώς η προσέλευση είναι μεγάλη.
Ωστόσο η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του επιβατικού κοινού προς τα αεροπορικά ταξίδια, δεν είναι ο μόνος λόγος για την επίσπευση του εμβολιασμού του ιπτάμενου προσωπικού. Σύμφωνα ανάλυση των New York Times, οι αεροσυνοδοί διατρέχουν σχεδόν τον ίδιο κίνδυνο με τις νοσοκόμες να μολυνθούν από τον κορωνοϊό, λόγω της καθημερινής επαφής με εκατοντάδες επιβάτες. Θεωρούνται δηλαδή ομάδες υψηλού κινδύνου οπότε ο εμβολιασμός θεωρείται επιβεβλημένος.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments