Στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθημερινό είναι το φαινόμενο της αναστάτωσης σε κάποιες πτήσεις από απείθαρχους επιβάτες που αρνούνται να συμμορφωθούν με τα υγειονομικά μέτρα κατά του Covid. Κυρίως αυτό αφορά στη χρήση μάσκας. Εξαιτίας αυτών των περιστατικών, πτήσεις καθυστερούν να αναχωρήσουν και άλλες φορές προσγειώνονται σε άλλα αεροδρόμια για να επέμβει η αστυνομία. Δεν είναι λίγοι και οι προπηλακισμοί μεταξύ των επιβατών ή σε βάρος των αεροσυνοδών. Τα κινητά τηλέφωνα έχουν καταγράψει δεκάδες τέτοια περιστατικά.
Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, το φαινόμενο έχει ενταθεί από κάποιους υποστηρικτές του Προέδρου Τραμπ, καθώς αρνούνται να ακολουθήσουν κανόνες και οδηγίες κατά τη διάρκεια των πτήσεων.
Για το λόγο αυτό ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) στις ΗΠΑ Στιβ Ντίκσον υπέγραψε χθες Τετάρτη διαταγή, για την εφαρμογή πολιτικής «μηδενικής ανοχής». Οι επιβάτες που προκαλούν αναστάτωση θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα άνω των 35.000 δολαρίων, αλλά και πιθανή ποινή φυλάκισης.
«Δεν θα αντιμετωπίζουμε πλέον ορισμένες από αυτές τις υποθέσεις απείθαρχων επιβατών με συμβουλές ή προειδοποιήσεις. Θα πηγαίνουμε κατευθείαν στην επιβολή του νόμου», δήλωσε ο Ντίκσον στη διάρκεια μιας συνέντευξης.
Η φωτογραφία είναι από πρόσφατο περιστατικό, όταν γυναίκα, κατά δήλωση της οπαδός του Τραμπ, αρνούνταν να φορέσει σωστά τη μάσκα της. Το αεροσκάφος εκκενώθηκε και η συγκεκριμένη συνελήφθη κάτω από τα έντονα χειροκροτήματα του κόσμου προς την αστυνομία.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments