Κείμενο: Βάσω Τζιτζικάκη

Ως απάντηση στην ερώτηση που έθετε το προηγούμενο κείμενο περί παράξενων μουσείων για το εάν τελικά οι γάτες είναι πιο ευνοημένες από τους σκύλους όσον αφορά το ανθρώπινο είδος, τελικά τα δύο αυτά είδη ζώων που μας κρατούν συντροφιά είναι ισάξια ιεραρχημένα στις καρδιές μας! Υπάρχει λοιπόν, μουσείο σκύλων και θα ήταν άδικο να μην υπήρχε, όταν τόσα μουσεία με γάτες υπάρχουν ανά τον κόσμο.
Ο σκύλος που συντροφεύει τον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει την τιμητική του και την έχει βρει στην Νέα Υόρκη και μάλιστα στην Park Avenue κοντά στο Empire State Building!!!
Τις πόρτες του άνοιξε τον Φεβρουάριο του 2019 στο Μανχάταν και εκεί οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν περισσότερα από 2000 έργα ζωγραφικής, φωτογραφίες, γλυπτά, αντικείμενα σκύλων αλλά και πορτρέτα σκύλων Αμερικανών προέδρων. Το πιο σημαντικό ιστορικό έκθεμα είναι ο σκελετός ενός προϊστορικού σκύλου!
Το μουσείο χρηματοδοτήθηκε από την επαγγελματική ένωση εκπαιδευτών American Kennel Club, η οποία διοργανώνει κάθε χρόνο καλλιστεία σκύλων. Εκεί, φιλοξενούνται πολλές προσωρινές αλλά και μόνιμες εκθέσεις. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν τη δυνατότητα να πάρουν συμβουλές εκπαίδευσης από τα 15.000 βιβλία και έγγραφα της βιβλιοθήκης του μουσείου αλλά και μέσω μιας εφαρμογής για smartphone που παρουσιάζει λεπτομερώς τα έργα που εκτίθενται.
Η είσοδος στο μουσείο κοστίζει μόλις 15 δολάρια, όμως δυστυχώς δεν επιτρέπεται στους τετράποδους φίλους μας που δεν έχουν έτσι την ευκαιρία «να θαυμάσουν» το μουσείο που είναι αφιερωμένο σε αυτούς.. Τέλος, η σελίδα του μουσείου είναι ιδιαιτέρως ενημερωμένη και δίνει την ευκαιρία ακόμα και για Virtual Tour, μια πολύ ωραία ευκαιρία για όσους δεν είναι εύκολο να το επισκεφθούν λόγω απόστασης αλλά και λόγω κατάστασης.
Το μουσείο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τους λάτρεις των σκύλων και με τις δράσεις του, ιδίως αυτήν την περίοδο το καθιστά μία ευχάριστη δραστηριότητα για αξιοποιηθεί ο ελεύθερος μας χρόνος.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments