Με αφορμή τον αποκλεισμό της Βρετανίας από 40 και πλέον χώρες (Ευρωπαϊκές και μη) λόγω του μεταλλαγμένου κορωνοϊού, η Κομισιον συστήνει στα κράτη μέλη της να συντονιστούν όσον αφορά στα μέτρα που λαμβάνουν για να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας.
Η Κομισιόν ζητά να σταματήσουν οι καθολικές απαγορεύσεις πτήσεων και ο αποκλεισμός σιδηροδρομικών συνδέσεων. Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι «παρόλο που είναι σημαντικό να ληφθούν γρήγορα προσωρινά προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του νέου στελέχους του ιού και όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αποθαρρύνονται, θα πρέπει να διευκολύνονται τα απαραίτητα ταξίδια και η διέλευση των επιβατών».
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κομισίον ζητά από τα κράτη μέλη να συντονιστούν και να σταματήσουν να κλείνουν αυθαίρετα τα σύνορα τους εμποδίζοντας την ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων και εμπορευμάτων. Η προηγούμενη σύσταση ήταν στις 13 Οκτωβρίου.
Ωστόσο όπως έγινε και τότε έτσι και τώρα το πιο πιθανό τα κράτη μέλη θα γράψουν την σύσταση στα παλιότερα των υποδημάτων τους θυμίζοντας μας πως αργεί η μέρα που αυτό το σκορποχώρι θα γίνει μια συντονισμένη οντότητα…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments