Κολυμβητικοί μαραθώνιοι πραγματοποιούνται πάρα πολλοί σε όλο τον κόσμο, για να ικανοποιήσουν το πάθος χιλιάδων ερασιτεχνών και επαγγελματιών αθλητών για κολύμβηση στην ανοιχτή θάλασσα. Ωστόσο αυτός που για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή στο όμορφο Πευκί της Βόρειας Εύβοιας (φώτο), θα είναι ξεχωριστός γιατί θα είναι ο αυθεντικός.
Έλληνες και ξένοι κολυμβητές, ανάμεσα τους κορυφαίοι στον κόσμο, θα αναβιώσουν αυτό που συνέβη στην ίδια θαλάσσια περιοχή πριν από 2.500 χρόνια. Τι θα αναβιώσουν; Το κατόρθωμα του Σκυλλία και της κόρης του Ύδνας, που το έσκασαν από τον περσικό στόλο και αφού κολύμπησαν περίπου 14 χιλιόμετρα, έφτασαν στην ελληνική πλευρά και αποκάλυψαν τα σχέδια των Περσών να πλεύσει μέρος του στόλου τους γύρω από την Εύβοια για να περικυκλώσουν τον ελληνικό στόλο. Οι δυο τους ήταν δεινοί κολυμβητές και μάλιστα αναφέρονται ως οι πρώτοι στην ιστορία που κολυμπούσαν για ώρες και κάτω από το νερό χρησιμοποιώντας καλάμι.
Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της ιστορικής και καθοριστικής ναυμαχίας του Αρτεμισίου, στην οποία πολέμησαν από τη μια πλευρά ο τεράστιος στόλος των Περσών και των συμμάχων του (ανάμεσα τους και Έλληνες) και από την άλλη ο Ελληνικός στόλος. Η ναυμαχία κράτησε τρεις μέρες και όταν ο Εφιάλτης με την προδοσία του καθόρισε το αποτέλεσμα στη μάχη των Θερμοπύλων, ο ελληνικός στόλος εγκατέλειψε το κοντινό στις Θερμοπύλες Αρτεμίσιο και πήγε στη Σαλαμίνα για την τελική αναμέτρηση, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.
Αυτή την ιστορία αποφάσισε να αξιοποιήσει ο τοπικός Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού προκειμένου να την αναδείξει και να ενισχύσει την τουριστική προοπτική της περιοχής. Το κάνει με όρους επαγγελματικούς και σύγχρονους, καθώς τη διοργάνωση έχει αναλάβει η εταιρεία Active Media Group, που πολλές φορές έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και ο εξωτερικό για τα μεγάλα event αθλητικού τουρισμού που διοργανώνει και προσελκύουν χιλιάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές από όλο τον κόσμο.
Και όπως κάθε χρόνο έχουμε τον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που αναβιώνει μια άλλη μεγαλειώδη ιστορία, και αποτελεί όνειρο ζωής κάθε δρομέα μεγάλων αποστάσεων να λάβει μέρος, έτσι και στην Βόρεια Εύβοια φιλοδοξούν να καθιερώσουν διεθνώς τον αυθεντικό μαραθώνιο κολύμβησης, αυξάνοντας τον τουρισμό και την φήμη της περιοχής.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments