Χάθηκε η μπάλα την προηγούμενη εβδομάδα από τις ταξιδιωτικές οδηγίες που εξέδωσαν ευρωπαϊκές χώρες σε βάρος άλλων χωρών ή περιοχών. Οι περισσότερες ήταν για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας ωστόσο κάποιες άλλες βγήκαν για αντίποινα. Για παράδειγμα η Βρετανία εξέδωσε οδηγία μεταξύ άλλων για Γαλλία και Ολλανδία και οι δυο χώρες απάντησαν με τον ίδιο τρόπο. Πραγματικός μύλος που δυσκολεύεσαι πλέον να τον παρακολουθήσεις.
Το σίγουρο είναι ότι δεκάδες χιλιάδες τουρίστες ταλαιπωρήθηκαν τις προηγούμενες μέρες καθώς διέκοψαν ξαφνικά τις διακοπές τους και έσπευσαν να επιστρέψουν στη χώρα τους, πριν εκπνεύσει η προθεσμία και χρειαστεί να μείνουν 14 μέρες σε καραντίνα ή να υποβληθούν σε υποχρεωτικό τεστ.
Στο μεταξύ, καθώς τα αεροπορικά εισιτήρια ήταν λιγότερα από τη ζήτηση, οι τιμές εκτοξεύθηκαν. Ιδιαίτερα στις πτήσεις από τη Γαλλία προς τη Βρετανία, καθώς 160 χιλιάδες Βρετανοί έκαναν τος διακοπές τους στη Γαλλία τις προηγούμενες μέρες.
Για παράδειγμα, μια πτήση της British Airways από το Παρίσι προς το Λονδίνο κόστιζε 452 λίρες την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο , όταν πλέον είχε εκπνεύσει η προθεσμία που έδωσε η Βρετανία στους πολίτες να επιστρέψουν πίσω χωρίς καραντίνα, έπεσε στις 66 λίρες. Το ίδιο πανάκριβα και ασφυκτικά γεμάτα ήταν και τα τρένα της Eurostar που συνδέουν Γαλλία και Βρετανία μέσω της σήραγγας της Μάγχης.
Απίστευτες σκηνές συγχρωτισμού δημιουργήθηκαν σε αεροδρόμια και σταθμούς, κάτι σαν μια τελευταία ευκαιρία να κολλήσεις τον Covid-19 στις διακοπές σου..
Στο μεταξύ, μέρες πριν η Κομισιόν είχε ζητήσει από τα κράτη μέλη να σταματήσουν να κλείνουν τα σύνορα. «Πάρτε όποια μέτρα θέλετε αλλά όχι αυτά που βάζουν εμπόδια στις διασυνοριακές μετακινήσεις» διαμήνυσε η Κομισιόν η οποία ζήτησε επίσης συντονισμό μεταξύ των κρατών όσον αφορά τα μέτρα που επηρεάζουν την μετακίνηση των ανθρώπων. Ωστόσο ως συνήθως κάνεις δεν την έλαβε υπόψιν, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες τουρίστες να ταλαιπωρούνται όλες τις προηγούμενες μέρες στην προσπάθεια τους να επιστρέψουν άρον άρον στη χώρα τους…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments