Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Όσοι είδαν την ταινία The Beach με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, θα μαγεύτηκαν και θα ζήλεψαν την εξωτική παραλία στην οποία γυρίστηκε. Ήταν η Maya Bay στο νησί Phi Phi Leh, κοντά στο Πουκέτ στην Ταϊλάνδη. Έκτοτε η Maya Bay έγινε διάσημη και χιλιάδες τουρίστες την επισκέπτονταν καθημερινά για να βουτήξουν στα γαλαζοπράσινα νερά της, με φόντο το καταπράσινο εξωτικό τοπίο. Να αυτοφωτογραφηθούν και να κάνουν το κομμάτι τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η επιβάρυνση του οικοσυστήματος από τον πολύ κόσμο ήταν μεγάλη καθώς η παραλία γέμισε σκουπίδια. Έτσι οι ντόπιες αρχές αποφάσισαν το 2018 να την κλείσουν. Ένα πλωτό φράγμα δεν επέτρεπε τα τουριστικά σκάφη να πλησιάσουν, και έτσι οι τουρίστες την έβλεπαν από μακριά.
Ωστόσο η Maya Bay άνοιξε ξανά καθώς οι ιθύνοντες υποστηρίζουν πως το οικοσύστημα ανέκαμψε. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως ο τουρισμός, βασικός οικονομικός πνεύμονας της Ταϊλάνδης, έχει υποχωρήσει δραματικά λόγω της πανδημίας οπότε όλα τα όπλα ρίχνονται στη μάχη της προσέλκυσης τουριστών.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments