Κείμενο – φωτογραφίες : Νικόλας Οικονόμου

Κάποτε ήταν η βασική επιλογή των Θεσσαλονικέων για τις καλοκαιριές διακοπές, για την παραθέριση όπως έλεγαν τότε. Κάποιοι νοίκιαζαν για ολόκληρο το καλοκαίρι δωμάτια ή και ολόκληρα σπίτια. Τα νερά ήταν πεντακάθαρα και η ατμόσφαιρα πολύ χαρούμενη.
Αναφερόμαστε στην Αγία Τριάδα που μαζί με την Περαία και τους νέους Επιβάτες (Μπαξέ Τσιφλίκι), βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τη Θεσσαλονίκη στην άλλη πλευρά του Θερμαϊκού.
Εκείνα τα χρόνια, ήταν πιο εύκολο να φτάσεις εκεί με τα καραβάκια που αναχωρούσαν μπροστά από το Λευκό Πύργο, παρά με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ ή το αυτοκίνητο.
Ωστόσο κάποια στιγμή εμφανίστηκε η Χαλκιδική και οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να αραιώνουν από τις απέναντι παραλίες. Ήταν και τα νερά του Θερμαϊκού που επιβαρύνονταν από τα αστικά λύματα της Θεσσαλονίκης που στο μεταξύ μεγάλωνε, και η φήμη της περιοχής ως παραθεριστικός προορισμός χάλασε.
Τα τελευταία χρόνια, η κατάσταση στην περιοχή βελτιώθηκε θεαματικά. Πολλοί Θεσσαλονικείς επέστρεψαν στις παραλίες του Θερμαϊκού (τη Ριβιέρα του Θερμαϊκού όπως την ονομάζουν κάποιοι) ενώ έκαναν την εμφάνισή τους και αρκετοί τουρίστες, όχι μόνο από τις γύρω βαλκανικές χώρες αλλά και την Γερμανία. Μάλιστα οι Γερμανοί κάνουν την εμφάνισή τους στην περιοχή από την άνοιξη.
Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, τα νερά είναι καθαρά, υπάρχουν οργανωμένες παραλίες με γαλάζιες σημαίες, αρκετά μπητς μπαρ και ξαπλώστρες που φτάνουν μέχρι εκεί που σκάει το κύμα, ταβέρνες πάνω στην άμμο, κιόσκια, ντουζιέρες και καμπίνες. Οι επιλογές στην Αγία Τριάδα για φαγητό, καφέ, ποτό κλπ είναι πάρα πολλές.
Για τους Θεσσαλονικείς που δεν έχουν διάθεση ή χρόνο να πάνε προς της παραλίες της Χαλκιδικής, η Αγία Τριάδα αποτελεί μια καλή λύση, καθώς φτάνεις εύκολα με το αυτοκίνητο ή με αστικό λεωφορείο, όχι όμως με καραβάκι που προς το παρόν εξυπηρετούν μόνο Περαία και Νέους Επιβάτες.
Καλή λύση αποτελεί και για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη και θέλουν να κάνουν μια κοντινή βουτιά.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments