Tην 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας στη χώρα μας, που έκλεισαν στις 23 Μαρτίου στα πλαίσια των μέτρων για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού. Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο στο διάγγελμα του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ίδια μέρα ανοίγουν και τα καταστήματα εστίασης.
Η απόφαση αυτή περισσότερο προβληματίζει τους ξενοδόχους παρά τους χαροποιεί, καθώς θεωρούν βέβαιο πως δεν θα έχουν πελάτες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Την ίδια ώρα περιμένουν από τους αρμόδιους φορείς τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας τα οποία φημολογείται πως θα είναι πολύ αυστηρά, προκειμένου να διαμορφώσουν τον τρόπο λειτουργίας τους.
Θεωρείται βέβαιο πως το προσωπικό των ξενοδοχείων θα εργάζεται εκ περιτροπής, καθώς οι πληρότητες τους πρώτους μήνες θα είναι σχεδόν μηδενικές, οπότε δεν θα υπάρχει έργο για όλους.
Προς το παρόν διστάζουν να ανεβάσουν τιμές και διαθεσιμότητες στα συστήματα κρατήσεων, περιμένοντας ο ένας τον άλλον για το πόσο χαμηλά αυτές θα διαμορφωθούν.
Όπως χαρακτηριστικά μας είπε ξενοδόχος της Θεσσαλονίκης: «το πιο πιθανό είναι οι τιμές να γυρίσουν πίσω στο 2009, όταν γίνονταν ορατά τα σημάδια της οικονομικής κρίσης».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments