Και ποιος δεν ξέρει την Βενετία; Διάσημος τουριστικός προορισμός, όχι άδικα καθώς η πόλη είναι μοναδική, εντυπωσιακή και πανέμορφη. Γι’ αυτό και «πάσχει» από υπερτουρισμό. Δέχονταν τόσους πολλούς τουρίστες που οι ντόπιοι με το δίκιο τους δυσφορούσαν. Τι και αν οι τοπικές αρχές επέβαλαν επιπλέον τουριστικούς φόρους και οι ντόπιοι έκαναν διαδήλωσες κατά του υπερτουρισμού. Οι τουρίστες αυξάνονταν ακάθεκτοι. Τελικά μόνο ο κορωνοϊός κατάφερε να τους εξαφανίσει όλους. Η κίνηση στα διάσημα κανάλια της Γαληνοτάτης μειώθηκε δραματικά, με αποτέλεσμα τα θολά νερά να γίνουν διαυγή. Όπως περιγράφει ρεπορτάζ του BBC, βλέπεις στον βυθό, ακόμη και κοπάδια από μικρά ψάρια να κολυμπούν ανενόχλητα μέσα στα κανάλια. Αυτές τις μέρες εμφανίστηκαν και δελφίνια στα κανάλια της Βενετίας και όπως γνωρίζουμε αυτά τα συμπαθή θηλαστικά κολυμπούν συνήθως σε καθαρά νερά.
Ωστόσο μαζί με τους τουρίστες εξαφανίστηκαν και τα τεράστια έσοδα στα οποία ο ντόπιοι ήταν εθισμένοι εδώ και πολλά χρόνια. Αν και η πόλη δεν χρειάζεται διαφημιστή καθώς ήταν και παραμένει διάσημη, οι αρμόδιοι για την τουριστική προβολή ξεκίνησαν ήδη τη δική του προσπάθεια για να κρατήσει την πόλη στα ψηλά των ταξιδιωτικών ονείρων. Όχι, δεν προσκαλούν τους τουρίστες να την επισκεφτούν, καθώς η Ιταλία ζει την μεγάλη της τραγωδία. Απλά θυμίζει σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που επηρεάζουν την κοινή γνώμη, πόσο όμορφη είναι και ότι παραμένει έτοιμη να υποδεχτεί τουρίστες όταν και οπότε τελειώσει ο εφιάλτης που βιώνει η χώρα και ο πλανήτης όλος.
Και αφού ενημερώνει ακόμη και τα μικρά και ασήμαντα Omorfa Taxidia, φανταστείτε τι κάνει με μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης του πλανήτη. Μπράβο στη διάσημη Βενετία που μας θυμίζει πως μπορεί όλη η Ιταλία να ασχολείται με το σήμερα και να δίνει σκληρό αγώνα κατά του αόρατου εχθρού, ωστόσο κάποιοι δουλεύουν και για την επόμενη μέρα που κάποτε θα έρθει.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments