Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Γεωργιάδης

Δεν έχουν τελειωμό οι τραγικές στιγμές που περνά το Μπέργκαμο αυτές τις ημέρες. Μόνο σοκ μπορούν να προκαλέσουν οι εικόνες θανάτου που έρχονται συνεχώς μέσω των τηλεοπτικών δικτύων. Η πόλη και η ευρύτερη περιοχή θεωρείται ως η πιο σφοδρά πληγείσα, ενώ το νοσοκομείο του Μπέργκαμο είναι το πιο επιβαρυμένο της Ιταλίας. Είναι σίγουρο πως όταν τελειώσουν όλα αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα, τότε θα πάμε ξανά σε αυτή την ενδιαφέρουσα πόλη και θα την απολαύσουμε με την ησυχία μας. Την οποία επισκεφτήκαμε στο παρελθόν, διερχόμενοι όμως για μόλις λίγες ώρες.
Το Μπέργκαμο είναι μια πόλη της βόρειας Ιταλίας που ανήκει στη περιφέρεια της Λομβαρδίας και βρίσκεται αρκετά κοντά στο Μιλάνο, σε απόσταση 45 χλμ περίπου. Αρκετοί είναι οι Έλληνες που έχουν σπουδάσει εκεί, Τα τελευταία χρόνια, έγινε περισσότερο γνωστό λόγω των πτήσεων της Ryanair από Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο αεροδρόμιο Orio al Serio. Το Μιλάνο και η βόρεια Ιταλία γενικότερα, κλέβουν τις καρδιές των ταξιδιωτών με αποτέλεσμα να είναι λίγοι αυτοί που θα αφιερώσουν χρόνο σε αυτή την ιστορική και πολύ ενδιαφέρουσα πόλη. Κάπως έτσι σκεφτόμασταν και εμείς σε ταξίδι μας από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μπέργκαμο στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Όμως, το πεντάωρο περίπου κενό μεταξύ των πτήσεων, μας προκάλεσε το ενδιαφέρον ώστε να δοκιμάσουμε και να ανακαλύψουμε αυτή την πόλη έστω και για λίγες ώρες.
Αφιερώστε ώρες ή ημέρες και δεν θα το μετανιώσετε στιγμή. Στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου υπάρχει γραφείο τουριστικών πληροφοριών, όπου θα ενημερωθείτε για ότι σας ενδιαφέρει, θα πάρετε χάρτες, αλλά και θα αγοράσετε εισιτήριο του λεωφορείου. Κόστος εισιτηρίου μόνο 4,5 ευρώ με επιστροφή, ενώ μέχρι την Παλιά Πόλη (Citta Alta) όπου και καταλήγει, θα χρειαστείτε περίπου μισή ώρα. Μια καλή επιλογή για να έχετε μια ακόμη ταξιδιωτική εμπειρία, είναι να κατεβείτε από το λεωφορείο στη στάση του τελεφερίκ και να συνεχίσετε απολαμβάνοντας τη θέα της πόλης με αυτό το μέσο. Λάβετε υπόψη πως η χρήση του τελεφερίκ δεν έχει επιπλέον κόστος. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και επιστρέφοντας. Στην περιήγησή σας, αφιερώστε το μισό σας χρόνο στην περιτριγυρισμένη από ενετικά τείχη Παλιά Πόλη ( Citta Alta), με τα υπέροχα λιθόστρωτα στενά σοκάκια, τις μικρές πλατείες, τα μεσαιωνικά παλάτια και τις γοτθικές εκκλησίες, αλλά και τα αρκετά καταστήματα με ιταλικές λιχουδιές, καφέ, ή τουριστικά είδη. Τον υπόλοιπο χρόνο καταναλώστε τον στο κάτω μέρος της πόλης (Centro Citta) όπου βρίσκονται και τα επώνυμα εμπορικά καταστήματα.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments