Όχι μόνο οι ξενοδόχοι αλλά και οι τουριστικοί πράκτορες κρέμονται από τα χείλη των κυβερνώντων, αναμένοντας κάποια μέτρα που θα τους βοηθήσουν να ελπίζουν πως θα επιβιώσουν. Δυστυχώς μέχρι στιγμής τα χείλη των κυβερνώντων δεν λένε κάτι γι΄αυτούς, παρόλο που ο κλάδος έχει σημαντική συνεισφορά προκειμένου το 17% του ΑΕΠ της χώρας να προσέρχεται από τον τουρισμό.
Τα περισσότερα τουριστικά γραφεία έχουν ήδη κλείσει, καθώς το έργο τους έχει πέσει στο μηδέν. Πολλά είναι μπλεγμένα σε έναν κυκεώνα καθώς έδωσαν χρήματα σε ξενοδοχεία και αεροπορικές για μελλοντικές κρατήσεις που δεν θα πάρουν πίσω και έλαβαν χρήματα για εκδρομές που δεν έγιναν αλλά δεν μπορούν να τα επιστέψουν.
Οι εργαζόμενοι σκόρπισαν. Άλλοι με άδεια με ή άνευ αποδοχών, άλλοι με εκ περιτροπής εργασία που δεν φτάνει ούτε για τα ναύλα τους. Αν η κυβέρνηση δεν πάρει κάποια ουσιαστικά μέτρα και για αυτούς, λίγοι θα επιζήσουν για να οργώνουν τον πλανήτη, να επενδύουν και να ρισκάρουν για να φέρουν τουρίστες στην Ελλάδα, να γεμίζουν ξενοδοχεία και αεροπλάνα.
Τα τουριστικά γραφεία ένα από τα βασικά εργαλεία του τουρισμού. Χωρίς εργαλεία η μηχανή θα αργήσει να πάρει μπρος όταν επιτέλους ξεμπερδέψουμε με τον αόρατο εχθρό.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments