Ο κορωνοϊός δεν σκοτώνει μόνο ανθρώπους, σκοτώνει και επιχειρήσεις. Το τελευταίο θύμα είναι ο μεγάλος τουριστικός οργανισμός της Ολλανδίας D-Reizen, ο οποίος κηρύχθηκε σε πτώχευση από δικαστήριο του Χάρλεμ. Είχε ιδρυθεί το 1960, άλλαξε αρκετές φορές χέρια και απασχολούσε περισσότερους από 1150 υπαλλήλους. Διέθετε 285 ταξιδιωτικά γραφεία σε όλη τη χώρα από τα οποία πουλούσε τουριστικά πακέτα σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα στα οποία και πολλά για ελληνικούς προορισμούς. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο έφερνε χιλιάδες Ολλανδούς τουρίστες.
Στην Ολλανδία υπάρχει ανησυχία για το τι θα γίνει με τα κουπόνια (βάουτσερ) που έχουν στα χέρια τους χιλιάδες πελάτες του συγκεκριμένου τουριστικού γραφείου. Τα κουπόνια δόθηκαν πέρυσι για πακέτα διακοπών που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της πανδημίας. Ένα ταμείο που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τα τουριστικά γραφεία της Ολλανδίας να επιστρέψουν τα χρήματα σε όσους έχουν κουπόνια, δεν φαίνεται να μπορεί να τους καλύψει όλους.
Η αλήθεια είναι πως η πανδημία θα αλλάξει τον επιχειρηματικό χάρτη στον τουρισμού της Ευρώπης. Παντός είδους τουριστικές και ταξιδιωτικές επιχειρήσεις θα κλείσουν, όλες θα αποδυναμωθούν και αρκετές θα αλλάξουν χέρια. Ήδη έμπειρα στελέχη του τουρισμού εγκαταλείπουν τον κλάδο και αναζητούν αλλού το επαγγελματικό τους μέλλον,  διαισθανόμενοι ότι τα περισσότερα προβλήματα για τις τουριστικές και ταξιδιωτικές επιχειρήσεις είναι μπροστά…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments