Η παραλία Bondi ( Bondi Beach) είναι μια τεράστια αμμώδης παραλία, που προσελκύει χιλιάδες λουομένων και βρίσκεται μόλις επτά χιλιόμετρα ανατολικά της κεντρικής επιχειρηματικής περιοχής του Σίδνεϊ στην Αυστραλία. Θωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Αυστραλία. Το “Bondi” ή το “Boondi” είναι μια λέξη που προέρχεται από τους Αβορίγινες και σημαίνει “το νερό που σπάζει πάνω στους βράχους”.

Το 1809 αγοράστηκε από ιδιώτη, ο οποίος βλέποντας την παραλία να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, απειλούσε να σταματήσει την πρόσβαση του κόσμου στην παραλία. Ωστόσο, το Δημοτικό Συμβούλιο πίστευε πως η παραλία αποτελεί δημόσιο αγαθό. Έτσι το 1882, η Bondi έγινε και επίσημα δημόσια και ανοιχτή σε όλο τον κόσμο.

Η 6 Φεβρουαρίου 1938 έγινε γνωστή ως «Μαύρη Κυριακή» αφού τεράστια κύματα έπνιξαν πέντε ανθρώπους και πάνω από διακόσιοι πενήντα πρόλαβαν να σωθούν τελευταία στιγμή. Η παραλία Bondi έχει μήκος πάνω από ένα χιλιόμετρο και έχει αξιολογηθεί ως αρκετά επικίνδυνη λόγω των ρευμάτων, αλλά και των κυμάτων. Παρόλα αυτά όμως ο κόσμος την προτιμά, δημιουργώντας πολλές φορές το αδιαχώρητο. Εντυπωσιακή επίσης και τεράστια πισίνα η οποία βρίσκεται σχεδόν μέσα στη θάλασσα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments