Στα πλαίσια της τουριστικής διημερίδας που οργανώθηκε πριν μερικές μέρες στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Εναλλακτικός τουρισμός- γίνε τουρίστας στην πόλη σου», πραγματοποιήθηκαν και διάφορες βιωματικές δραστηριότητες. Έλαβαν μέρος αυτοί που συμμετείχαν στην διημερίδα αλλά και όποιος άλλος ήθελε να βιώσει πρωτόγνωρες εμπειρίες όπως: ελαιογευσιγνωσία, Οινογευστική, Παρασκευή τυριού, Παιχνίδια Περιπέτειας και Μυστηρίου, Θεματικοί Περίπατοι, Γευσιγνωσία μελιού, Βόλτες με Ποδήλατο, Υδατοθεραπείες και Θαλάσσιες Δραστηριότητες.
Αν και ο καιρός δεν βοήθησε καθώς υπήρχε κακοκαιριά στη Θεσσαλονίκη εκείνες τις μέρες με έντονη βροχόπτωση, οι περισσότερες από αυτές πραγματοποιήθηκαν κανονικά και μάλιστα με πολύ ικανοποιητική συμμετοχή.
Αυτές οι βιωματικές δραστηρίοτητες δεν ήταν άσχετες με τον τουρισμό. Απ’ ότι γνωρίζουμε ήδη ετοιμάζονται τουριστικά πακέτα που θα προσφέρουν κυρίως σε ξένους τουρίστες, εκτός από περιήγηση στη Θεσσαλονίκη και ανάλογες βιωματικές εμπειρίες, καθώς ο σύγχρονος τουρίστας δεν αρκείται μόνο στο να βλέπει αξιοθέατα. Θέλει να βιώσει εμπειρίες στα μέρη όπου επισκέπτεται ιδιαίτερα τέτοιες που δεν θα βρει στη χώρα του.
Τα Omorfa Taxidia κατέγραψαν κάποιες από αυτές.
Η διημερίδα ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας των Ευρωπαϊκών Κέντρων Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Θεσσαλονίκης και Europe Direct της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments