Θυμάστε την AirFast Tιckets; Το ελληνικό διαδικτυακό τουριστικό γραφείο που το μάθαμε από την διαφήμιση της Αιρ Μπαχάλ; Τότε, στο σύντομο σχετικά βίο της, η AirFast Tickets γιγαντώθηκε γρήγορα. Ο λόγος ήταν ότι πουλούσε τα αεροπορικά εισιτήρια κάτω του κόστους, μοιράζοντας εκπτωτικά κουπόνια σε… όποιον άνοιγε τον υπολογιστή του για να δει τα mail του. Μόνο που τα εισιτήρια δεν ανήκαν στην AirFast Tιckets αλλά στις αεροπορικές εταιρείες. Οι τελευταίες άργησαν να καταλάβουν τι γίνεται. Το κατάλαβαν όταν οι τζίροι του μήνα έφτασαν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, καθώς χωρίς υπερβολή όλος ο πλανήτης αγόραζε φτηνά εισιτήρια μέσω διαδικτύου από την AirFast Tickets.

Όταν οι αεροπορικές το κατάλαβαν, ζήτησαν επιπλέον εγγυήσεις που ποτέ δεν έλαβαν. Έτσι έκλεισαν την παροχή εισιτηρίων στην AiFast Tickets η οποία κατέρρευσε αμέσως. Στο μεταξύ οι αεροπορικές εταιρίες κλαίνε ακόμη τα λεφτά τους τα οποία φτάνουν σε δεκάδες εκατομμύρια. Ήταν ο τζίρος των εισιτηρίων που πούλησε η AirFast Tickets τον τελευταίο μήνα πριν καταρρεύσει, τον οποίο δεν εξόφλησε στις αεροπορικές.

Στη συνέχεια ο επί της ουσίας ιδιοκτήτης της AirFast Tickets υπόσχονταν πως θα την αναστήσει με την βοήθεια Κινέζων επενδυτών οι οποίοι θα επένδυαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Τελικά αυτό δεν έγινε και η εταιρεία έκλεισε οριστικά με τους υπαλλήλους να καταγγέλλουν τους ιδιοκτήτες, καθώς έμειναν απλήρωτοι.

Στο μεταξύ ο ιδιοκτήτης, που κάποια “μεγάλα|” μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας μας, εμμονικά τον παρουσίαζαν ως το παιδί θαύμα τη ελληνικής επιχειρηματικότητας, υποσχέθηκε δυναμικό come back.

Και να που το έκανε. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πίσω από την αγορά αθηναϊκού τουριστικού γραφείου, το οποίο υπάρχει στον ταξιδιώτικο χώρο από το 1987. Το γραφείο είναι μέλος της IATA άρα έχει πρόσβαση στην απευθείας πώληση αεροπορικών εισιτηρίων. Μόνο που οι αεροπορικές εταιρίες, έμαθαν γρήγορα για αυτή την εξέλιξη και έκλεισαν αμέσως την πρόσβαση. Προφανώς δεν θέλουν να την ξαναπάθουν. Άλλωστε έχουν να λαμβάνουν πολλά εκατομμύρια και τα διεκδικούν μέσω της δικαστικής οδού.

Και τι έγιναν όλα αυτά τα εκατομμύρια που δεν πληρώθηκαν τότε στις αεροπορικώς εταιρίες; “Δείτε την σελίδα του στο facebook για να καταλάβετε” μας είπαν στελέχη αεροπορικών εταιρειών, υπονοώντας προφανώς τον πολυτελή βίο που μέσα από τις δημοσιεύσεις φαίνεται να διάγει ο συγκεκριμένος.
Στο μεταξύ το νέο γραφείο θα ασχοληθεί και με τον εισερχόμενο τουρισμό. Όπως μας πληροφόρησε με δελτίο τύπου που μας έστειλε πριν μερικές μέρες, θα αναπτύξει την Κινέζικη αγορά. Μάλιστα ανακοίνωσε πως “έκλεισε ήδη συμφωνία με μεγάλο κινεζικό Tour Operator (δεν αναφέρει το όνομα) για την αποστολή στην χώρα μας 2.500 Κινέζων τουριστών μέσα στο 2017. Το πακέτο περιλαμβάνει τον κλασικό γύρο της Ελλάδας, ενώ ήδη έχουν υπογραφεί τα πρώτα συμβόλαια με ξενοδοχεία”.

Καλή επιτυχία…

Πείτε τη γνώμη σας

avatar