Όπως είχαμε αναφέρει σε άλλη ανάρτηση πριν μερικές εβδομάδες, η Fraport πριν καν ξοδέψει το πρώτο ευρώ για την ανακαίνιση και αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που κάποια στιγμή θα αναλάβει τη διαχείριση τους (νέα ημερομηνία παραλαβής ορίστηκε στις 6 Απριλίου) και πριν καν φανούν τα πρώτα αποτελέσματα από την ανάπτυξη που θα επιχειρήσει, πενταπλασιάζει το ενοίκιο σ΄αυτούς που χρησιμοποιούν χώρους του αεροδρομίου είτε για παροχή υπηρεσιών είτε για εμπορικούς σκοπούς. Ζήτα επίσης προκαταβολή πολλών ενοικίων και εγγυητικές τραπέζης. Κοντολογίς η Fraport εξισώνει την εμπορική αξία των περιφερειακών αεροδρομίων με αυτό της Αθήνας, κατι που δείχνει παράλογο.

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Οι μεγάλες εταιρείες θα τα βολέψουν. Οι μικρές θα σβήσουν και αυτό γιατί η Fraport ζητά από αυτές που είχαν παρουσία σε ένα αεροδρόμιο να επεκτείνουν την δραστηριότητα τους και στα 14 αεροδρόμια. Αυτό φυσικά είναι αδύνατο.

Η αλήθεια είναι ότι αυτοί που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στα αεροδρόμια δεν κατάφεραν να μαζευτούν και να διαπραγματευτούν συλλογικά με την Fraport. Το έκανε ο καθένας μόνος του και δεν κατάφεραν τίποτε. Είναι σαν τους Έλληνες ξενοδόχους που μη έχοντας κουλτούρα συνεργασίας μεταξύ τους αποτελούν τη χαρά των ξένων tour operators που τους πατάνε σαν χταπόδι, αγοράζοντας τα δωμάτια τους στην πιο χαμηλή τιμή της Ευρώπης.

Ούτε οι διάφοροι συλλογικοί φορείς μέλη των οποίων είναι οι επιχειρήσεις των αεροδρομίων αντέδρασαν . Πιθανόν να μην ενδιαφέρθηκαν ούτε να μάθουν.

Ωστόσο οι Γερμανοί της Frapport αγνοούν το δαιμόνιο του Έλληνα. Για πότε θα ξεφυτρώσουν μαγαζιά γύρω από τα αεροδρόμια από αυτά που θα φύγουν λόγω υψηλών ενοικίων, ούτε που θα το καταλάβουν. Ας δουν τι συνέβη με την περίπτωση των πάρκινγκ που ξαφνικά γύρω από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ξεφύτρωσαν πολλά πάρκινγκ σε πολύ χαμηλές τιμές και το πάρκινγκ του αεροδρομίου έμενε άδειο μέχρι να ρίξει και αυτό δραματικά τις τιμές του.

Ήδη στην Θεσσαλονίκη αναζητούνται κτίρια πέριξ του αεροδρομίου για να στεγάσουν καταστήματα που σε άλλη περίπτωση θα στεγάζονταν μέσα στο αεροδρόμιο.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments