Αύριο Τρίτη 21 Μαρτίου ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, που οι περισσότεροι γνωρίζουμε ως ΗΑΤΤΑ, θα πραγματοποιήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Θα προηγηθεί η γενική συνέλευση των μελών που θα ξεκινήσει στις 11.30 στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Hotel της Αθήνα.

Ο ΗΑΤΤΑ, είναι ο σημαντικότερος πρωτοβάθμιος συλλογικός φορέας των τουριστικών πρακτόρων και εκπροσωπεί ένα επάγγελμα που βρίσκεται σε πρωτοφανή κρίση, σχεδόν σε περίοδο αποδεκατισμού.

Από την άλλη το επίσημο κράτος εδώ και πολλά χρόνια όταν λέει τουρισμός εννοεί μόνο τους ξενοδόχους κατατάσσοντας τα τουριστικά γραφεία σε δεύτερη μοίρα παρ’ότι ο ρόλος τους στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα και διεθνώς είναι τεράστιος και απαραίτητος. Όπου αυτοί δεν υπάρχουν ή είναι αποδυναμωμένοι ο τουρισμός έχει προβλήματα.

Στις αυριανές εκλογές τα μέλη του HATTA έχουν να κερδίσουν δυο στοιχήματα. Το πρώτο είναι της συμμετοχής. Εκλογές με κάτω από 100 ψηφίσαντες θα θεωρηθεί αποτυχία καθώς δεν δίνει την εικόνα ισχυρού συλλογικού φορέα. Δεν θα είναι εύκολο, αφού πολλά τουριστικά γραφεία δεν έχουν ούτε τα χρήματα (μερικές εκατοντάδες ευρώ) για να τακτοποιήσουν τη συνδρομή τους και να έχουν δικαίωμα ψήφου.

Το δεύτερο στοίχημα και για πολλούς το σημαντικότερο, είναι αυτό της ανανέωσης. Όχι μόνο σε πρόσωπα αλλά κυρίως σε ιδέες, νοοτροπίες και τρόπους δράσης. Αυτό το στοίχημα δόθηκε και στις προηγούμενες εκλογές αλλά δεν κερδήθηκε. Έξι μέλη του διοικητικού συμβουλίου παραιτήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να ασχοληθούν ξανά, απογοητευμένοι από αυτό που ονομάζουν το κατεστημένο του HATTA και τον ξεπερασμένο τρόπο σκέψης και δράσης του. Αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να συζητηθεί αύριο στη γενική συνέλευση που θα προηγηθεί της εκλογικής διαδικασίας.

Αυτοί που θα διεκδικήσουν αύριο την ψήφο των μελών του HATTA είναι:

Ανθόπουλος Κώστας (Pyramis Travel)
Ζορπίδης Μιχάλης (Zorpidis Travel Services)
Καμμένος Μάριος (Four Ways Travel)
Καραμπατζάκη Ευαγγελία (Leon Tours)
Κελαϊδίτης Νικόλαος (Passepartout Tours)
Κοντός Βασίλης (Corfu Holidays)
Λάμπρου Άγγελος (Manessis Travel)
Μινόπουλος Μιχάλης (I.Q. Holidays) 
Μπερέτης Στράτος (OreoTravel)
Παλιούρας Γιώργος (Cruise Way)
Παναγιωτόπουλος Χρήστος (La Greca Travel Service)
Παπαηλίας Συμεών (Grefis Holidays)
Ράπτη Ευθυμία (Airone Tours)
Βασιλική Σκάγια (Dayrise Holidays)
Σκρέτας Ευστάθιος (Es Tours)
Τριγκιλίδας Βασίλης (Trigilidas Travel & Holidays)
Τσιλίδης Λύσανδρος (Emphasis on Travel)
Φούντας Παναγιώτης (Kronos Holidays)

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments