Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και την περίοδο των Χριστουγέννων, σε κάθε πόλη και χωριό ξεφυτρώνει και ένα “Χριστουγεννιάτικο χωριό”. Τα περισσότερα λίγο ή πολύ είναι ίδια στην αισθητική και την τεχνοτροπία. Ωστόσο στο πεντάστερο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης Nikopolis, δημιουργήθηκε ένα μικρό αλλά διαφορετικό και μοναδικό “χωριό”, που αξίζει να το δείτε από κοντά ! Βρίσκεται στο λόμπι του ξενοδοχείου και είναι κατασκευασμένο με υλικά ζαχαροπλαστικής, αλλά και μινιατούρες οι οποίες ξεχωρίζουν για τη λεπτομέρεια κατασκευής τους. Τα εύσημα παίρνει ο Executive Chef του Nikopolis Στέφανος Σταμίδης, αφού χρειάστηκε περίπου τρεις ημέρες για την κατασκευή αυτού του γλυκού χωριού ! Συνολικά για αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα χρειάστηκαν 180 κιλά ζάχαρη, 20 κιλά αλεύρι, 400 ασπράδια αυγών, 8 κιλά βούτυρο, αλλά και κακάο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο και μέλι.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments