Ο ξενοδοχειακός όμιλος Indian Hotels Company (IHCL), ένας από τους μεγαλύτερους στην Ινδία και την νοτιοανατολική Ασία, ανακοίνωσε τη δημιουργία του πρώτου πολυτελούς θέρετρου το οποίο διευθύνεται και λειτουργεί μόνο από γυναίκες. Για την ακρίβεια. τη γενική διευθύντρια πλαισιώνει μια ομάδα 100 και πλέον γυναικών που φροντίζουν για την λειτουργία του θερέτρου.
Πρόκειται για το Taj Wellington Mews στο Chennai, στην ανατολική ακτή της Ινδίας, ένα θέρετρο με 112 πολυτελείς κατοικίες. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών του Ομίλου για τη δημιουργία ενός δίκαιου χώρου εργασίας και οικοσυστήματος, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει τις γυναίκες στη βιομηχανία της φιλοξενίας.
Ο ινδικός ξενοδοχειακός Όμιλος έχει λάβει μέχρι τώρα πολλά μέτρα για την προώθηση της ισότητας των φύλων, τόσο εντός όσο και εκτός του Ομίλου, όπως παρατεταμένη άδεια μητρότητας, υποχρεωτική φροντίδα παιδιών, επιστροφή εξόδων για τη διεύρυνση της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης, και κατάρτιση για γυναίκες σε ανεπαρκείς κοινότητες και περιοχές για τη βελτίωση της συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας. Αυτές οι προσπάθειες είχαν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη μιας δεξαμενής ταλέντων και υψηλότερου ποσοστού γυναικών σε ολόκληρο τον Όμιλο.
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments