Ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων, που χαρακτηρίζεται από αυστηρά επαγγελματικό προσανατολισμό και στόχευση με υψηλό βαθμό δυσκολίας, αναμένεται να πραγματοποιήσει τους επόμενους μήνες ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού, ο οποίος δραστηριοποιείται για 8η συνεχόμενη χρονιά στην ανατολική Χαλκιδική, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του τοπικού επιχειρηματικού τουριστικού κόσμου.
Όπως μας ενημερώνει ο φορέας, ενδυναμωμένος από τις επαγγελματικές επιτυχίες των προηγούμενων ετών και τα βραβευμένα projects που απέδωσαν αποτελέσματα, εστιάζει για ακόμη μία χρονιά στις επαγγελματικές παρουσιάσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται ολόκληρο το χρόνο σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, στη μεσογειακή λεκάνη, αλλά και στην ανατολική Ασία.
Η ενίσχυση των τουριστικών αγορών που ήδη έχουν ανοίξει, όπως η ολλανδική, η βρετανική, η βελγική, η γαλλική, η σουηδική, η ιταλική, η κυπριακή, η αγορά του Λιβάνου και της γειτονικής Τουρκίας, αποτελεί το «κυρίως θέμα» του σχεδιασμού και εκφράζεται μέσω σειράς D2D επαφών, Β2Β παρουσιάσεων αλλά και προσεγμένων εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε επιλεγμένες πόλεις των προαναφερόμενων αγορών.
Νέο άνοιγμα ευρωπαϊκών τουριστικών αγορών, όπως η αυστριακή, η ισπανική, η ελβετική αλλά και αγορών της Άπω Ανατολής (Βιετνάμ, Ιαπωνία) αποτελούν το στόχο του 2017, ο οποίος εμπλουτίζεται με τη δημιουργία «δικτύου πόλεων» με πολυμορφική πολιτιστική ιστορία. Τον εν λόγω δίκτυο αναμένεται να συνδέσει κοινά χαρακτηριστικά προορισμών με αυτά της προαθωνικής χερσονήσου και να συνθέσει μοναδικά τουριστικά προϊόντα με κύρος, εύρος και δυναμική.
Οι επαγγελματικές επισκέψεις κλαδικών επιχειρηματιών (fam. Trips) πραγματοποιούνται όπως πάντα με επιλεκτικά κριτήρια και αποτελούν την απόλυτα επικοινωνιακή συνέχεια των επαφών που θα πραγματοποιηθούν στο εξωτερικό και όχι απλές ή τυχαίες προσκλήσεις εκπροσώπων τουριστικών γραφείων. Με τον τρόπο αυτό τα προηγούμενα έτη ο Οργανισμός κατάφερε να προσελκύσει στην περιοχή 22 θεματικά τουριστικά γραφεία από ολόκληρη την Ευρώπη.
Οι δημοσιογραφικές επισκέψεις (press trips), οι οποίες πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του KOUZINA, στοχεύουν στη θεματική περιπλάνηση εκπροσώπων Τύπου από εννέα (9) χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου. Πράγματι, οι δημοσιογράφοι, πριν καταλήξουν στις βραδινές εκδηλώσεις του KOUZINA, ανακαλύπτουν τα τοπικά ιστορικά και φυσικά σημεία, τα οποία οδηγούν την ανθρώπινη δραστηριότητα σε όλες τις γαστρονομικές και οινικές διαδρομές της ανατολικής Χαλκιδικής.
Οι δε επαγγελματικές συνέργειες, οι οποίες δομούν και εμπλουτίζουν το πρόγραμμα, αποδεικνύουν το διεθνή χαρακτήρα της ολοκληρωμένης παρέμβασης και δίνουν επικοινωνιακό «βήμα» στο φορέα, ο οποίος πραγματοποιεί τολμηρά και καινοτόμα ανοίγματα σε αγορές μέχρι τώρα άγνωστες, ανέπαφες και ανεξιχνίαστες.
Οι κορυφαίες τηλεοπτικές παραγωγές τέλος απευθύνονται κυρίως στην αμερικανική τουριστική αγορά και αποτελούν όχημα μελλοντικής και ώριμης διείσδυσης της περιοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Όλες οι προαναφερόμενες δραστηριότητες αναρτώνται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο blog του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού ενώ πολλές αυτές πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ., του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας και Θράκης) και πολλών εθνικών κλαδικών φορέων.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments