Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης και μοιραία από τις πιο τουριστικές. Για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο αποτελεί όνειρο ζωής μια επίσκεψη σ΄αυτήν. Πρόκειται για την Πράγα, την μεσαιωνική πρωτεύουσα της Τσεχίας που μαγεύει κάθε επισκέπτη.
Χτισμένη στις δυο όχθες του ποταμού Μολδάβα, εκπλήσσει με τα εντυπωσιακά μεσαιωνικά της κτίρια που είναι καλοδιατηρημένα και αξιοποιημένα. Από το 1992, το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστική κληρονομιάς της UNESCO.
Είναι και το μέγεθος της που βοηθά στην τουριστική της ανάπτυξη καθώς τα περισσότερα τουριστικά της αξιοθέατα βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο και γύρω από αυτό και μπορείς να τα επισκεφτείς με τα πόδια. Η παλιά πόλη (Στάρε Μιέστο), το διάσημο αστρονομικό ρολόι στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης η οποία είναι περικυκλωμένη από παραμυθένια κτίρια, η εμβληματική γέφυρα του Καρόλου, η μοναδική Καστρούπολη με τα πάμπολλα μνημεία της, η Μάλα Στράνα, γνωστή και ως Μικρή Συνοικία, είναι αυτά στα οποία κυρίως κινούνται οι τουρίστες που καθημερινά είναι δεκάδες χιλιάδες.
Σε όλα αυτά έχουμε αναφερθεί κατά καιρούς αναλυτικά στα Omorfa Taxidia με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Σήμερα θα πάμε μια βόλτα σε περιοχές εκτός ιστορικού κέντρου, για να δούμε την πιο σύγχρονη πλευρά της πόλης που αναπτύσσεται συνεχώς. Περπατάμε σε δρόμους που έχουν μικρό ή καθόλου τουριστικό ενδιαφέρον αλλά είναι πανέμορφοι με εξαιρετικές συνθήκες καθημερινού πολιτισμού. Πηγαίνουμε σε περιοχές όπου υψώνονται μοντέρνοι ουρανοξύστες και σε άλλες που μένουν οι ντόπιοι που είναι αλήθεια πως έχουν κουραστεί από τον υπερτουρισμό του ιστορικού κέντρου.
Όλα αυτά στο φωτογραφικό μας άλμπουμ.

Info…
Στην Πράγα πήγαμε πέρσι τον Οκτώβριο στα πλαίσια fam trip που συνδιοργάνωσαν τα τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης Mouzenidis Travel και Herodotus Tours, που υπό κανονικές συνθήκες ασχολούνται ιδιαίτερα με τον συγκεκριμένο προορισμό.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments