Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia και ιστοσελίδα ξενοδοχείου

Καθώς σε πολλές χώρες του εξωτερικού υπάρχει μια πιο χαλαρή αντίληψη για την αξιοποίηση των ιστορικών μνημείων, πολλά από αυτά δόθηκαν (μέρος ή ολόκληρα) σε ιδιώτες, προκειμένου να τα αξιοποιήσουν ανάλογα. Έτσι αντί να είναι εγκαταλελειμμένα και να ρημάζουν (πλήθος τέτοιων υπάρχει στην Ελλάδα) αξιοποιήθηκαν ως ξενοδοχεία, χώροι τέχνης, αναψυχής κλπ.).
Ένα από αυτά που επισκεφθήκαμε πρόσφατα, είναι το εμβληματικό κάστρο Cidadela που βρίσκεται στο κοσμοπολίτικο Κασκάις, περίπου 20 χιλιόμετρα από την Λισαβώνα. Το κάστρο δημιουργήθηκε τον 16ο αιώνα για να επιτηρεί και να προστατεύει τις πορτογαλικές ακτές από επιδρομές. Τον 19ο αιώνα το κάστρο αποτελούσε την θερινή κατοικία της πορτογαλικής βασιλικής οικογένειας. Σήμερα είναι πλήρως αξιοποιημένο, φιλοξενώντας χώρους τέχνης, μουσείο, και ένα ιστορικό ξενοδοχείο.
Μέρος του Cidadela, μισθώθηκε στην πορτογαλική εταιρεία Pousadas, η οποία το μετέτρεψε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Δεν είναι το πρώτο για την συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς διατηρεί δεκάδες ξενοδοχεία σε ιστορικούς χώρους της Πορτογαλίας, όπως παλάτια, κάστρα, φρούρια κλπ.
Το όνομα του Pousada Cascais Cidadela Historic Hotel & art District. Δημιουργήθηκε το 2012 και διαθέτει 126 δωμάτιά ανάμεσα στα οποία 18 σουίτες. Πολλά από αυτά προσφέρουν θέα στον ωκεανό. Όλα τα δωμάτια δημιουργήθηκαν εκεί που κάποτε υπήρχαν οι στρατιωτικοί κοιτώνες του κάστρου. Διαθέτει επίσης κέντρο ευταξίας και εστιατόρια. Βρίσκεται κοντά στο κέντρο του κοσμοπολίτικου Κασκάις.
Το ξενοδοχείο προσφέρει άνεση και πολυτέλεια στους τυχερούς πελάτες του, ωστόσο περισσότερα απ΄όλα προσφέρει την αίσθηση της διαβίωσης μέσα σε ένα πραγματικό κάστρο και μάλιστα στις ακτές του ατλαντικού.

Info…
Στην Πορτογαλία πήγαμε στα πλαίσια εκπαιδευτικού ταξιδιού που οργάνωσε το τουριστικό γραφείο Kyklos Travel, που μεταξύ άλλων εξειδικεύεται στον συγκεκριμένο προορισμό διοργανώνοντας εκδρομές καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments