Γράφει ο Σάκης Παπαδόπουλος

Το Υπουργείο Υγείας όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας θα μπορούσε κάλλιστα να ονομάζεται και Υπουργείο Αντιτουρισμού. Λειτουργώντας με την λογική «αποφασίζω άρα υπάρχω», πολλές αποφάσεις του για περιοριστικά μέτρα πολύ λίγη σχέση έχουν με την λογική και σχεδόν καθόλου με την βαριά μας βιομηχανία, από την οποία εξαρτώνται χιλιάδες οικογένειες.

Μόλις πριν λίγο καιρό στην κυβέρνηση κοκορεύονταν  πως τελικά δικαιώθηκαν με την απόφαση τους να ανοίξουν το καλοκαίρι  την χώρα στον τουρισμό και πως τίποτε τραγικό δεν συνέβη από αυτό, παρά τα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέφτηκαν  την Ελλάδα για τις  καλοκαιρινές διακοπές. Ωραία και μπράβο τους.

Ωστόσο σήμερα,  με την απόφαση να απαιτείται  PCR τεστ, επιπλέον του πιστοποιητικού εμβολιασμού, για να μπει ή να επιστρέψει κάποιος στη χώρα μας, επί της ουσίας αποτρέπει οποιανδήποτε να επισκεφτεί την Ελλάδα  για τις γιορτές  των Χριστουγέννων όπως επίσης και τους λιγοστούς Έλληνες να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για Χριστούγεννα. 

Αυτό σημαίνει καταστροφή για ξενοδοχεία (κυρίως της Βόρειας Ελλάδας)  και τουριστικά γραφεία που προετοιμάστηκαν και επένδυσαν στην χριστουγεννιάτικη κίνηση (προκρατήσεις,  διαφημίσεις κλπ). Και όλα αυτά παρ’ όλο που η κίνηση των Χριστουγέννων δεν θα ήταν ούτε το ένα χιλιοστό από αυτή του καλοκαιριού.  

Θα μου πεις  τώρα έχουμε την μετάλλαξη Όμικρον αλλά και τότε είχαμε την Δέλτα που είχε τρομάξει επίσης όλο τον πλανήτη, άλλα προφανώς στο Υπουργείο Τουρισμού τρομάζουν κατά περίπτωση.

Από αύριο πρωί πρωί θα αρχίσουν να φτάνουν στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης  και άλλων πόλεων, οι ακυρώσεις από τα Βαλκάνια, ενώ στα τουριστικά γραφεία ο κόσμος θα ακυρώνει και θα ζητά τα χρήματα του πίσω, χρήματα που στάλθηκαν  ήδη σε ξενοδοχεία του εξωτερικού και αεροπορικές εταιρείες. Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους.

Με Υπουργείο Αντιτουρισμού,  τουρισμό δεν μπορείς να έχεις…

 

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments