Κείμενο – φωτογραφίες: Σάκης Παπαδόπουλος

Η Οινοποιία Μπουτάρη επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, την πόλη που έγραψε τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας της, που για δεκαετίες είχε έναν ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στην κοινωνική, πολιτιστική ακόμη και στην αθλητική ζωή της που άφησε παρακαταθήκες, πριν μεταφέρει την έδρα της στην Αθήνα. Αυτή τη φορά επέστρεψε για ένα δείπνο υψηλής γαστρονομίας το οποίο συνόδευσαν επιλεγμένα και σπάνια κρασιά Μπουτάρη.
Το δείπνο πραγματοποιήθηκε που αλλού, στο εστιατόριο Όλυμπος Νάουσα σε ένα ιστορικό αντάμωμα. Εκεί που όπως είπε η Μαρίνα Μπουτάρη στο χαιρετισμό της, «εκείνα τα χρόνια πάνω στα τραπέζια του Όλυμπος Νάουσα υπήρχαν ανοιχτές πολλές Νάουσσες» αναφερόμενη στο θρυλικό κρασί της εταιρείας.
Στο ιδιαίτερο δείπνο, προσκλήθηκαν ογδόντα τυχεροί όσες και οι θέσεις του εστιατορίου, κυρίως από τα χώρο της εστίασης και της διασκέδασης, ελάχιστοι δημοσιογράφοι καθώς και φίλοι της οικογένειας Μπουτάρη.
Όλοι τους απόλαυσαν τις εντυπωσιακές δημιουργίες του σεφ του Όλυμπος Νάουσα Δημήτρη Τασιούλα, τις οποίες συνόδευαν εκλεκτά κρασιά που επέλεξε ο αρχιοινολόγος της Οινοποιίας Μπουτάρη και γενικός διευθυντής Γιάννης Βογιατζής. Ανάμεσα στις επιλογές ήταν μια Νάουσσα του 1994 και ένα Vinsanto Boutari του 1988, κρασιά που έχεις την ευκαιρία μόνο μια φορά στη ζωή σου να απολαύσεις.
Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Μπουτάρη ο κ. Κωνσταντίνος Μπουτάρης, μεταξύ άλλων είπε: «Ο τουρισμός πέρασε στη χώρα μας σε άλλο επίπεδο. Δεν είναι πλέον μόνο ήλιος, θάλασσα και αρχαιότητες. Η γαστρονομία και το κρασί παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος. Η σημερινή Ελλάδα δεν είναι αυτή πριν 20 χρόνια. Σήμερα προσφέρει ποιότητα την οποία δημιουργούν οι άνθρωποι της. Πολλοί από αυτούς που προσφέρουν αυτή την ποιότητα είναι σήμερα μαζί μας και τους ευχαριστούμε πολύ. Ανεβάζετε σε άλλο επίπεδο την Ελλάδα μας. Επ’ ευκαιρίας ευχαριστώ πάρα πολύ την Ισμήνη Τορνιβούκα που είναι μαζί μας και την οικογένεια Τορνιβούκα, που αναβίωσαν αυτό το ιστορικό εστιατόριο που σήμερα μας φιλοξενεί.»
Η βραδιά ήταν εξαιρετική και όσοι την απόλαυσαν θα την θυμούνται για πολλά χρόνια.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments