Με αυτό τα σύνθημα ο Δήμος Βόλβης ξεκίνησε μια σειρά από στοχευμένες δράσεις για την τουριστική προβολή και προώθηση της περιοχής.
Τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός στο Δήμο Βόλβης πηγαίνει κάθε χρόνο και καλύτερα ιδιαίτερα στο παραθαλάσσιο μέτωπο του, δηλαδή στην Ασπροβάλτα, τον Σταυρό και τα Βρασνά, που κάθε καλοκαίρι κατακλύζονται από τουρίστες. Όχι μόνο αυξήθηκαν οι επισκέπτες αλλά διευρύνθηκε η τουριστική περίοδος που κάποτε ήταν αφόρητα μικρή. Ωστόσο βούληση του τοπικού Δήμου είναι να πάει ακόμη καλύτερα, να ανοίξει νέες αγορές, να βελτιώσει τις υπάρχουσες και να αναπτύξει νέες μορφές τουρισμού που θα διευρύνουν ακόμη περισσότερο την τουριστική περίοδο.
Στα πλαίσια αυτά έχει προγραμματίσει μια σειρά δράσεων που με σύγχρονο τρόπο θα προωθήσουν την περιοχή και θα φέρουν μετρήσιμα αποτελέσματα.
Έτσι πριν μερικές μέρες, αποστολή από τον Δήμο Βόλβης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Διαναντή Λιάμα, και επαγγελματίες της περιοχής, ταξίδεψε στο Βουκουρέστι για την παρουσίαση της περιοχής και B2B συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες από την Ρουμανία.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της ρουμανικής πρωτεύουσας και σ΄αυτήν παραβρέθηκαν περίπου 20 εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων της Ρουμανίας που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά.
Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Δήμαρχος κ. Λιάμας ο οποίος αναφέρθηκε στα τουριστικά πλεονεκτήματα της περιοχής του και προσκάλεσε τους Ρουμάνους να την επισκεφτούν. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης και χαιρέτησαν ο Αναπληρωτής Πρέσβης της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι Δημήτρης Καρακωσταντής, ο Γραμματέας Γ’ της Ελληνικής Πρεσβείας Γρηγόρης Σταφύδας, καθώς και ο προϊστάμενος του γραφείου του ΕΟΤ στη Ρουμανία Γιώργος Σταφυλάκης. Ακολούθησε η παρουσίαση του προορισμού και αμέσως μετά οι B2B συναντήσεις μεταξύ των επαγγελματιών του Δήμου Βόλβης και τουριστικών πρακτόρων της Ρουμανίας.
Επίσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εξαιρετικές τοπικές γεύσεις όπως κρασί, λάδι και ελιές.
Ήταν η πρώτη από τις στοχευμένες δράσεις του Δήμου πέρα από τη συμμετοχή του σε τουριστικές εκθέσεις. Θα ακολουθήσουν και άλλες στοχεύοντας στην ανάδειξη και άλλων μορφών τουρισμού πέρα από το ήλιος και θάλασσα, που θα διευρύνουν την τουριστική περίοδο και θα προσελκύσουν τουρίστες που σε άλλη περίπτωση η περιοχή δεν θα έβλεπε.
Την εκδήλωση στο Βουκουρέστι διοργάνωσε η εταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ Wise Ram στα πλαίσια της γνωστής δράσης της Διπλωματία των προορισμών.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments