Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Δέκα χρόνια κλείνει φέτος το Thessaloniki Convention Bureau (TCB), ένας φορέας που δημιούργησαν επαγγελματίες της πόλης προκειμένου η Θεσσαλονίκη να πάρει μια καλή θέση στον παγκόσμιο συνεδριακό χάρτη.
Στα δέκα αυτά χρόνια το TCB έκανε θαύματα, καθώς πήρε τη Θεσσαλονίκη από το πάτο της λίστας (νούμερο 218) του πίνακα με τις πόλεις του πλανήτη που διοργανώνον τα περισσότερα συνέδρια και την έφτασε στο νούμερο 47 με συνεχή ανοδική τάση.
Το κατάφερε λειτουργώντας με έναν απόλυτα σύγχρονο και τενχοκρατικό τρόπο, χωρίς να νοιάζεται για τα δελτία τύπου και τις φωτογραφίες, παρά μόνο για ουσιαστικό έργο. Και όλα αυτά με έναν πενιχρό προϋπολογισμό που προκύπτει από τις συνδρομές των μελών του που είναι ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές εταιρείες, γραφεία διοργάνωσης συνεδρίων, χώροι συνεδρίων, εκδηλώσεων και εστίασης και μια σειρά άλλων εταιριών από άλλους κλάδους, καθώς γύρω από τη διοργάνωση των συνεδρίων δραστηριοποιούνται εξήντα και πλέον διαφορετικά επαγγέλματα.
Θυμίζουμε πως το TCB είναι ο φορέας της πόλης που εργάζεται για την προβολή και προώθηση της Θεσσαλονίκης ως προορισμού MICE, δηλαδή συνέδρια, εκθέσεις, εταιρικές εκδηλώσεις κλπ και διεκδικεί τέτοια event για λογαριασμό της. Δηλαδή την πιο προσοδοφόρα μορφή τουρισμού που βλέπουμε στη Θεσσαλονίκη
Σήμερα το TCB έκοψε την πίτα του σε μια εκδήλωση που παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Βασίλης Γάκης, καθώς και η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου. Όλοι τους υποσχέθηκαν συνεργασία και βοήθεια στο TCB, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό του ρόλο και την αποτελεσματική δουλειά που κάνει, χωρίς να νοιάζεται για την προβολή των διοικούντων του παρά μόνο για την προβολή της πόλης.
Την πίτα έκοψε ο Πρόεδρος του TCB Πρόδρομος Μοναστηρίδης ο οποίος στον χαιρετισμό του εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη νέα χρονιά όσον αφορά τον συνεδριακό τουρισμό στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο κομμάτι της πίτας δόθηκε τιμής ένεκεν στον Γιάννη Ασλάνη που ήταν ο Πρόεδρος του TCB για έξι χρόνια μέχρι πριν μερικούς μήνες.
Και καθώς το TCB όλα αυτά τα χρόνια με την αποτελεσματική δουλειά που κάνει κερδίζει συνεχώς την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών της πόλης, την περσινή χρονιά υποδέχθηκε 23 νέα μέλη που το κάνουν ακόμη πιο δυνατό.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments