Η τουριστική άνοιξη που βιώνει η Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια, φέρνει νέα ξενοδοχεία στην πόλη. Πρόκειται για ξενοδοχεία μικρής και μεσαίας δυναμικότητας, που άλλα λειτουργούν με άδεια ξενοδοχείου και άλλα με άδεια καταλύματος και βελτιώνουν την δυνατότητα φιλοξενίας της πόλης.
Για πρακτικούς λόγους τα αναφέρουμε όλα ως ξενοδοχεία.
Τα ξενοδοχεία αυτά είναι:
1. Polis Luxury Apartments & Studios. Λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες και διαθέτει 13 πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα. Τα πέντε από αυτά είναι τρίχωρα με δυο κρεβατοκάμαρες και σαλόνι και τα υπόλοιπα είναι άνετα στούντιο. Λειτουργεί με άδεια καταλύματος κατηγορίας τεσσάρων κλειδιών. Σε λίγες εβδομάδες θα διαμορφωθεί ο ισόγειος χώρος σε ένα όμορφο καφέ που θα προσφέρει και ελαφρά γεύματα.
Βρίσκεται στην οδό Καραολή και Δημητρίου των Κυπρίων 13 (παλιά Διοικητηρίου), κοντά στην πλατεία Δημοκρατίας.
2. COLORS Urban. Εγκαινιάζεται επισήμως αύριο Τρίτη 1η Νοεμβρίου και είναι το τρίτο κατάλυμα της αλυσίδας Colors, αλυσίδα που δημιουργήθηκε πριν μερικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη από τα αδέλφια Φώτης και Χριστίνα Δρακοπούλου. Τα άλλα δυο είναι το COLORS Rooms & Apartments στη Βαλαωρίτου και το COLORS Central στα Λαδάδικα.
Το COLORS Urban βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Τσιμισκή 13, σε κτίριο που μέχρι πρότινος στέγαζε το City College. Διαθέτει 21 δωμάτια, από δίκλινα έως και τετράκλινα, το καθένα με διαφορετική θεματική διακόσμηση.
Διαθέτει επίσης cocktail bar, το The Garden, το οποίο απευθύνεται όχι μόνο σε πελάτες του Colors αλλά σε όλους όσους θέλουν ένα καλό πρωινό σε περιβάλλον κήπου ή στη συνέχεια της ημέρας και μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυχτα, αναζητούν μια ευχάριστη γωνιά στο κέντρο της πόλης για ένα ελαφρύ γεύμα, ποτό ή κάποιο cocktail. Επίσης το COLORS Urban θα προσφέρει και υπηρεσίες ευεξίας.
3. Blue Bottle. Πρόκειται για ένα butique ξενοδοχείο τριών αστέρων, που δημιουργήθηκε στη θέση του παλιού ξενοδοχείου Μπιλ, χαμηλότερης κατηγορίας. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στην οδό Επισκόπου Αμβροσίου 16 & Συγγρού και διαθέτει περίπου 30 πολύ μοντέρνα δωμάτια με μίνιμαλ διακόσμηση, με προϊόντα ύπνου Coco-mat. Είναι μια επένδυση της οικογένειας Απάλλα, που διαθέτει και άλλα ξενοδοχεία στην πόλη. Πρόσφατα το Blue Bottle, έγινε μέλος στην Ένωση Ξενοδόχων.
4. Πρώην Ακροπόλ. Πρόκειται για το παλιό ξενοδοχείο Ακροπόλ που βρίσκεται σε δρόμο που ενώνει την Εγνατία με την Βαλαωρίτου, στο κέντρο της πόλης κοντά στην πλατεία Δημοκρατίας. Μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας, το μικρο αυτό ξενοδοχείο εγκαταλείφθηκε. Το εγκαταλελειμμένο αλλά όμορφο παραδοσιακό κτίριο έστεκε εκεί για πολλά χρόνια με μια ταμπέλα ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην πρόσοψη του. Πρόσφατα αγοράστηκε και τώρα βρίσκεται σε φάση πλήρους ανακαίνισης. Σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα θα επαναλειτουργήσει ως να μικρο boutique ξενοδοχείο.

5. Elia City Hotel (φώτο) τεσσάρων αστέρων, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στην οδό Ρογκότη 5 και Τσιμισκή γωνία, και ξεκίνησε τη λειτουργία του μόλις πριν από λίγες μέρες (26 Οκτωβρίου). Αποτελείται από 15 περίπου σουίτες (τζούνιορ και κανονικές) καθώς και οικογενειακά δωμάτια.
Μοντέρνα διαρρύθμιση, άνετα φωτεινά δωμάτια εξοπλισμένα με ότι απαιτεί η σύγχρονη διαμονή και όλα αυτά στην καρδιά του κέντρου της πόλης.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments