Φωτογραφίες: Omorfa Taxidia και ONOMA HOTEL

Σε λίγες μέρες, προς το τέλος του μήνα, ανοίγει ένα νέο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο τη φετινή χρόνια. Το όνομα του είναι ONOMA HOTEL και όλα δείχνουν πως θα αφήσει… όνομα στην πόλη. Και αυτό γιατί δημιουργήθηκε με τις πιο σύγχρονες ξενοδοχειακές αντιλήψεις, έτσι όπως τις βλέπουμε κυρίως στο εξωτερικό.
Όπως μας εξήγησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου (απλή συνωνυμία με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης) «επιλέξαμε την ελληνική λέξη “όνομα” ως το όνομα του ξενοδοχείου, γιατί εκφράζει ιδανικά την έννοια της προσωποποίησης. Όπως κάθε όνομα είναι μοναδικό σε σχέση με τον άνθρωπο που το φέρει, έτσι και το ξενοδοχείο προσαρμόζεται και μεταμορφώνεται για να ταιριάζει απόλυτα στην ταυτότητα αυτού που το επιλέγει».
Το ONOMA HOTEL είναι πέντε αστέρων και βρίσκεται στην οδό Μοναστηριού, παραδίπλα από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Πίσω από τις 83 πόρτες του υπάρχουν οκτώ κατηγορίες δωματίων, ενώ τα κρεββάτια του είναι συνολικά 164.
Καθώς απευθύνεται κυρίως στη γενιά των millennials (άτομα γεννημένα τις δεκαετίες ογδόντα και ενενήντα) προφέρει την αντίστοιχη αισθητική και υπηρεσίες. Όλοι οι χώροι έχουν μοντέρνες γραμμές και σχεδιασμό, δημιουργώντας την ανάλογη αίσθηση. Στόχος των δημιουργών του είναι να προφέρει στους πελάτες του όχι μόνο άνετη φιλοξενία αλλά κυρίως εμπειρίες, ενίοτε προσωποποιημένες.
To ONOMA HOTEL εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή που το βλέπεις με τις φωτεινές στήλες Led που περικυκλώνουν την είσοδο του ξενοδοχείου, αλλάζοντας συνεχώς χρώματα και μηνύματα.
Στο ισόγειο υπάρχει μπαρ για καφέ και ποτό καθώς και εστιατόριο με την κάρτα του να ρέπει προς το street food και τιμές λογικές.
Ο ημιώροφος έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να ενισχύει τη διάθεση των millennials και των νεότερων για κοινωνικοποίηση, παιχνίδι ή χαλάρωση. Ο χώρος διαθέτει μεγάλη βιβλιοθήκη, θέσεις για δουλειά στον υπολογιστή, παιχνίδια, γυμναστήριο, ακόμη και μπασκέτα για ένα γρήγορο μονό με την παρέα ή άλλους πελάτες του ξενοδοχείου.
Υπάρχουν τέσσερις συνεδριακές αίθουσες ή άλλων χρήσεων που μπορούν να ενωθούν σε μια. Ωστόσο δεν είναι από τους συνηθισμένους συνεδριακούς χώρους καθώς δεν υπάρχει αυστηρή διάταξη των καθισμάτων αλλά μια γενικότερη χαλαρότητα που ταιριάζει στις νεότερες ψηφιακές ηλικίες.
Στο roof garden υπάρχει πισίνα και μεγάλο μπαρ. Φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα πιο ωραία στέκια του καλοκαιριού και να έχει ενεργό ρόλο στη νυχτερινή ζωή της πόλης.
Κοντολογίς το ONOMA, με την νεανική προχωρημένη διάθεση του υπόσχεται πως όποιος το επιλέξει, είτε για να μείνει είτε για ένα ποτό, φαγητό ή κάποια εκδήλωση, θα περάσει καλά.

Info:
Το ONOMA HOTEL αποτελεί μέλος της αλυσίδας των ANATOLIA HOTELS με ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενες βίλες σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Μύκονο και Λευκάδα.
Διευκρίνηση: Οι φωτογραφίες βγήκαν πριν ολοκληρωθεί η τελική διαμόρφωση των χώρων που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες.

 

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments