Καθώς τα τουριστικά γραφεία διανύουν την πιο καταστροφική περίοδο στην ιστορία του κλάδου, αναζητούν κάτι που θα τους δώσει μια ελπίδα ότι θα επιβιώσουν. Το έργο τους επί της ουσίας σταμάτησε το Μάρτιο και έκτοτε παραμένει σε μηδενικά επίπεδα. Αν δεν βρεθεί κάτι να δώσει κάποιες οικονομικές ανάσες ο χάρτης των τουριστικών γραφείων θα αλλάξει δραματικά.
Μια μικρή βοήθεια θα ήταν τα διάφορα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού να περνούσαν μέσα από τα τουριστικά γραφεία. Και οι δικαιούχοι θα είχαν πληρέστερη εξυπηρέτηση και τα τουριστικά γραφεία θα έκαναν κάποιο τζίρο.
Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν υπήρξε τέτοια πρόβλεψη δημιουργώντας μεγάλη απογοήτευση στον κλάδο που βλέπει να εξανεμίζονται και οι τελευταίες ελπίδες επιβίωσης.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Τουρισμού το ξανασκέφτεται και οσονούπω θα παρουσιάσει ένα πακέτο μέτρων για την ανακούφιση των τουριστικών γραφείων. Πιθανό ένα από αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι η συμμετοχή των τουριστικών γραφείων στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.
Μένει να δούμε αν αυτές οι πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες θα επαληθευτούν.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments