Τη δημιουργία Ταμείου Αποζημίωσης (compensation fund) στον κλάδο των τουριστικών γραφείων της Ελλάδας, στα πρότυπα Ευρωπαϊκών χωρών που ήδη διαθέτουν αντίστοιχους μηχανισμούς στα οργανωμένα ταξίδια και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, προωθεί ο ΗΑΤΤΑ.
Αυτό επισήμαναν εκπρόσωποι του Συνδέσμου κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Re-Ally Tourism. The Hellenic and European Travel Agents Initiative» που διοργάνωσε ο ΗΑΤΤΑ στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου.
Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, Μάριος Καμμένος σε πάνελ στο οποίο μετείχαν εκπρόσωποι φορέων οργανωμένου τουρισμού της Ευρώπης (ECTAA), της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Πολωνίας και της Δανίας, επιδίωξη του Συνδέσμου είναι να θεσμοθετηθεί στην Ελλάδα compensation fund για τον κλάδο των τουριστικών γραφείων.
Το compensation fund έχει θεσπιστεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, σε ρόλο εγγυητή, και στόχος του είναι να διασφαλίζει τα χρήματα σε περιπτώσεις αδυναμίας του οργανωτή να ανταποκριθεί στην υλοποίηση του ταξιδιού.
Σύμφωνα με την πρόταση του ΗΑΤΤΑ, ένα τέτοιο fund, εξειδικευμένο στα ελληνικά δεδομένα, επηρεασμένο από την τεχνογνωσία άλλων ευρωπαϊκών χωρών, εναρμονισμένο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και διαχειριζόμενο από τον Σύνδεσμο, θα μπορέσει να δώσει βιώσιμες λύσεις για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments