Έκτακτη σύσκεψη με Τουριστικά Γραφεία πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, στα γραφεία του HATTA (Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών Γραφείων) στο πλαίσιο των προσπαθειών διαχείρισης των συνεπειών που προέκυψαν από την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό από και προς την Ν.Α. Ασία και Κίνα, συγκεντρώνοντας στοιχεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά τα γεγονότα έτσι ώστε να καταγραφούν συντεταγμένες θέσεις για κλαδικά αιτήματα προς την πολιτεία προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:
«Τα κυριότερα θέματα που καταγράφηκαν αφορούν στην πολιτική επιβολής ακυρωτικών από ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες λόγω ακυρώσεων εκδρομών, σε μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την χρηματοοικονομική στήριξη των επιχειρήσεων (επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, αναστολή καταβολής ΦΠΑ, χρηματοδότηση με κρατική εγγύηση) αλλά και σε ρυθμίσεις που αφορούν στην απασχόληση των εργαζομένων σε τουριστικά γραφεία που έχουν πληγεί σοβαρά από τις συνέπειες λήψης προληπτικών μέτρων για τη μη διασπορά και διάδοση του κορονοϊου.
Θεωρούμε ότι η μη επιβολή ακυρωτικών από οποιονδήποτε στην αλυσίδα του τουρισμού (ξενοδοχεία, αεροπορικές / ακτοπλοϊκές εταιρείες) μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, επιβάλλεται για τον περιορισμό των απωλειών που προκαλούνται.
Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να υπάρχει ορθολογική επίλυση των προβλημάτων προς όφελος των συνεργατών μας στο εξωτερικό, για τη στήριξη των μελών μας αλλά κυρίως για τη στήριξη του τουρισμού της χώρας μας.
Τέλος, απευθυνόμαστε, σε κάθε αεροπορική εταιρεία, με το αίτημα να μην είναι εκβιαστική και να μην αντιμετωπίζει με καταχρηστικές απαιτήσεις τους επιβάτες και τους συνεργάτες της.»

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments