Το τουριστικό γραφείο Ambotis Tours, ιδρύθηκε το 1993 στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται κυρίως με τον εισερχόμενο τουρισμό, φέρνοντας στην Ελλάδα τουρίστες, αρχικά από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί και σε άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο.
Το 2013 όταν συμπλήρωσε είκοσι χρόνια δραστηριότητας, οι άνθρωποι του Ambotis πήραν μια σπουδαία απόφαση. Δημιούργησαν το Ambotis Foundation, ένα ίδρυμα φιλανθρωπικού χαρακτήρα.
“Η ιδέα ανήκει στον Γιώργο Κουρτίδη βασικό μέτοχο της εταιρείας” μας λέει ο γενικός διευθυντής του Ambotis Πασχάλης Γάλος. “Τα χρήματα που θα ξοδεύαμε για να γιορτάσουμε τα 20α γενέθλια της εταιρείας, αποφασίσαμε να τα δώσουμε για φιλανθρωπικό σκοπό. Έτσι δημιουργήσαμε το Ambotis Foundation και από τότε όλα αυτά τα χρόνια, βοηθάμε όσο μπορούμε. Αυτό που κυρίως κάνουμε, χωρίς να είναι το μόνο, είναι να φέρνουμε στην Ελλάδα κάθε χρόνο για διακοπές, παιδιά από ορφανοτροφεία της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Το κάνουμε με την στήριξη της Aegean. Πέρα από όλα τα άλλα θέλουμε να κάνουμε αυτά τα παιδιά να αγαπήσουν την Ελλάδα. Εφόσον το Ambotis πηγαίνει καλά, στόχος μας είναι να βοηθάμε όπου μπορούμε καθώς έχουμε χρέος να το κάνουμε.” μας είπε ο κ. Γάλος.
Έκτος των άλλων, το Ambotis διαχειρίζεται και δυο αλυσίδες ξενοδοχείων, την Ellinotel και την Xenios. Τον τελευταίο καιρό αναπτύσσει ένα φιλόδοξο πρότζεκτ που το ονομάζει “ελληνικό χωριό”. Νοικιάζει μικρά καταλύματα σε χωριά και προσφέρει διακοπές σε τουρίστες με τέτοιο τρόπο που αυτοί συμμετέχουν στη ζωή του χωριού και αισθάνονται μέρος του χωριού και όχι ξένοι επισκέπτες.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments