Έχει μέλλον το επάγγελμα του τουριστικού πράκτορα; Παίζει σημαντικό ρολό στην προσέλκυση τουριστών στη Θεσσαλονίκη; Τα ερωτήματα αυτά απασχόλησαν ημερίδα που διοργάνωσε στα πλαίσια της Philoxenia η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης (Ε.Τ.Γ. Μ-Θ) και η οποία σημείωσε εξαιρετική επιτυχία καθώς η αίθουσα στην οποία πραγματοποιήθηκε γέμισε ασφυκτικά.
Στο πρώτο πάνελ της ημερίδας μίλησαν ο γενικός γραμματέας της Ένωσης και εκ των ιδιοκτητών του τουριστικού γραφείου Athos Hellas Χρήστος Παπαδόπουλος, η Μαρία Αθανασοπούλου από την Respond on Demand και η τουριστική πράκτορας Φωτεινή Δεβετζή.
Στο δεύτερο πάνελ για το ρόλο των τουριστικών πρακτόρων στην προσέλκυση τουριστών στη Θεσσαλονίκης μίλησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ellinair Ιωάννης Μουζενίδης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας και ο ιδιοκτήτης του Meli Tours που ασχολείται με τον εισερχόμενο τουρισμό Δημήτρης Μελικόκης.
Το συμπέρασμα της ημερίδας είναι ότι το επάγγελμα του τουριστικού πράκτορα έχει μέλλον αρκεί οι τουριστικοί πράκτορες να αντιληφθούν τη νέα εποχή που βρισκόμαστε και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Το παλιό πέθανε και μαζί του θα πεθάνουν επαγγελματικά όσοι δεν πάρουν σημαντικές αποφάσεις να αλλάξουν και να συμμαχήσουν με τα νέα εργαλεία που φερνή η τεχνολογία με τις νέες διαδικασίες που επιβάλει η νέα εποχή.
Όσον αφορά στον ρόλο των τουριστικών πρακτόρων στην προσέλκυση τουριστών στην Θεσσαλονίκη το συμπέρασμα είναι ότι θα πρέπει να γίνουν πιο ενεργοί καθώς σε ένα μεγάλο βαθμό τους υποκαθιστούν οι ξενοδόχοι της πόλης.
Ειπώθηκαν και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα κατά τη διάρκεια της ημερίδας και στην συζήτηση που ακολούθησε τις ομιλίες. Η αγωνία για το μέλλον των τουριστικών γραφείων είναι μεγάλη και αυτό αποτυπώθηκε πλήρως.
Η ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό του προέδρου της Ένωσης Βύρωνα Θεολόγη και του Country Manager Greece & Cyprus της BEDSONLINE Μάρκου Καλογερόπουλου, καθώς ήταν ο χορηγός της εκδήλωσης.
Τον συντονισμό της ημερίδας έκανε ο αρχισυντάκτης των Όμορφων Ταξιδιών Σάκης Παπαδόπουλος.

 

 

Πείτε τη γνώμη σας

avatar